Serena Williams – Caroline Wozniacki: Live stream finale dames US Open 2014

De damesfinale op de US Open Tennis 2014 gaat dit jaar tussen topseed Serena Williams (WTA-1) en Caroline Wozniacki, de nummer elf van de wereld. Deze partij gaat zondag 7 september om 22.30 uur Nederlandse tijd van start.

Bekijk hier de live stream van de US Open 2014 dames finale.

Serena Williams – Caroline Wozniacki

Williams, in de halve finale te sterk voor Ekaterina Makarova, is bezig aan een indrukwekkende serie. De Amerikaanse is maar liefst achttien wedstrijden op rij ongeslagen en won bovendien al haar wedstrijden op deze US Open in straight sets.

Voor Wozniacki is deze Grand Slam finale een bekroning op een sterk zomerseizoen. Vanaf het WTA-toernooi in Istanbul speelde ze tweeëntwintig wedstrijden, waarvan ze er slechts drie verloor. Twee van de drie nederlagen leed ze opvallend genoeg tegen Williams. Het is aan Wozniacki om te laten zien dat het spreekwoordelijk gezegde ‘driemaal is scheepsrecht’ op haar van toepassing is.

Williams leidt in head-to-head

Het duel Williams – Wozniacki stond acht keer eerder op het programma op het hoogste niveau. De 24-jarige Deense boekte haar enige overwinning twee jaar geleden op het hardcourttoernooi in Miami. Het werd toen 6-4 en 6-4 voor de voormalig nummer één van de wereld.

Dit jaar speelden Williams en ‘Wozzy’ al twee keer een partij tegen elkaar. In beide gevallen was het Williams die aan het langste eind trok, maar hierbij moet wel vermeld worden dat Wozniacki in beide wedstrijden de openingsset wist te winnen.

Verrassende finale in herentoernooi US Open Tennis

De grote finale van de US Open Tennis gaat dit jaar niet tussen de favorieten Novak Djokovic en Roger Federer, maar tussen Kei Nishikori en Marin Cilic. De Japanner en Kroaat zorgden gisteren voor twee sensationele verrassingen. Nishikori was in de eerste halve finale in vier sets te sterk voor Djokovic en aansluitend rekende Cilic in straight sets af met Federer.

De herenfinale van de US Open 2014 staat op maandag 8 september op het programma. Aanvangstijd van deze finale is 17.00 uur lokale tijd, wat overeenkomt met 23.00 uur Nederlandse tijd.