Serena Williams doet mee aan Australian Open 2018

Toen Serena Williams nog zwanger was van dochter Alexis grapte ze dat het ongeboren kindje al één Grand Slam had gewonnen. Ze speelde immers tijdens het Australian Open 2017 met Alexis al in de buik. In januari 2018 zal Serena het alleen moeten doen als ze naar verwachting haar titel gaat proberen te verdedigen.

Natuurlijk is het nog afwachten of de Amerikaanse megaster daadwerkelijk in Melbourne verschijnt. Er kan de komende weken nog van alles gebeuren dat haar voorbereiding verstoort. Of ze concludeert in het nieuwe jaar wellicht dat haar trainingsachterstand te groot is om een reële kans te maken op de titel. En voor minder doet een topper als Williams het niet.

Serena Williams op Australian Open 2018?

Maar ze zal alles op alles zetten om in blakende vorm down under het publiek te begroeten. De Australian Open heeft na zeven titels een speciale plek in haar hart en is nu ook hecht verbonden met Alexis. Ze verankerde het toernooi zelfs in de naam van haar dochter: Alexis Olympia, oftewel AO, oftewel de initialen van Australian Open.

De 36-jarige kampioene wil al voordat de eerste tennis grand slam van het jaar begint zichzelf in vorm spelen op kleinere toernooitjes. De toernooidirecteur Craig Tiley is overtuigd van de wilskracht en gretigheid van Serena en verklaart zonder een spoor van twijfel: “Serena komt terug.” Overigens wist Tiley ook te melden dat het mannentoernooi zal worden verrijkt door Novak Djokovic en Andy Murray.

Australian Open voorspellingen

Bij zowel de dames als de heren ziet het er momenteel uit dat de gehele top honderd op zal draven. De totale prijzenpot is gevuld met 43 miljoen dollar, waarvan 3,3 miljoen wordt uitgekeerd aan de winnaar van het heren enkelspel en 2,65 voor de winnares. Momenteel heeft Serena al het record in handen van de oudste grandslam winnares ooit. Ze bezet op die lijst zelfs de hele top drie. De eerste vrouw na haar is Martina Navratilova, die in 1990 Wimbledon won op haar 33e (en 263 dagen).

Wedden op tennis? Voor bookmakers is het lastig om de kansen van Serena Williams op de eindzege bij het Australian Open in te schatten. Iedereen weet wat ze kan, maar lukt dat ook na zo’n ingrijpend jaar – en gaan de jaren nu niet echt tellen? Er zijn vier co-favorieten aangewezen, elk op 7.50 bij bookmaker Mr Green: Simona Halep, Garbine Muguruza, Karolina Pliskova en Williams.