Serena Williams en Sloane Stephens in actie tijdens Fed Cup 2013

Na de eerste dag van de Fed Cup ontmoeting tussen de Verenigde Staten en Zweden is de stand 1-1. Op zondag 21 april moet de beslissing gaan vallen. Serena Williams en Sloane Stephens gaan er alles aan doen om de winst in eigen land te houden. De eerste wedstrijd van dag 2 begint om 19.00 uur Nederlandse tijd.

Zweden begon op zaterdag brutaal aan de Fed Cup ontmoeting met de Verenigde Staten. Kopvrouw Arvidsson won namelijk het openingsduel van Stephens, die ongeveer veertig plaatsen hoger staat op de wereldranglijst. Het werd 6-4 4-6 6-1 voor de 29-jarige tennisster uit Zweden.

Aansluitend mocht Williams voor het eerst haar opwachting maken op de hardcourtbanen in Delray Beach. De nummer één van de wereld boekt een gemakkelijke overwinning op de 24-jarige Larsson: 6-2 6-2.

Vandaag, zondag 21 april, staan er nog twee singlepartijen en een dubbelwedstrijd op het programma. Net als bij Davis Cup wedstrijden, geldt hier ook een best-of-five reglement.

Voorbeschouwing: Serena Williams – Sofia Arvidsson

De derde wedstrijd van de Fed Cup play offs tussen de Verenigde Staten en Zweden gaat tussen Serena Williams (WTA-1) en Sofia Arvidsson (WTA-54). De twee kopvrouwen beginnen om 19.00 uur Nederlandse tijd aan hun wedstrijd.

Williams en Arvidsson hebben in het verleden één keer eerder tegenover elkaar gestaan. In de eerste ronde van WTA-toernooi in Hobart 2007, won de Amerikaanse met 6-4 en 6-0.

Ook voor deze wedstrijd is Williams de grote favoriet. Ze won dit jaar al negentien wedstrijden op hardcourt en verloor slechts drie keer. Arvidsson boekte vier zeges, tegenover vijf nederlagen.

Voorbeschouwing: Sloane Stephens – Johanna Larsson

De pas 20-jarige Sloane Stephens (WTA-16) mag het tweede enkelspel voor haar rekening nemen. De Amerikaanse speelt vanaf 20.15 uur Nederlandse tijd tegen de nummer twee van Zweden, Johanna Larsson (WTA-66).

Voor de nummer zestien van de wereld gaat het haar tweede enkelspel voor de Verenigde Staten worden. Haar debuutwedstrijd ging gisteren verloren tegen de Zweedse kopvrouw Arvidsson.

De 24-jarige Larsson heeft veel meer ervaring met het spelen van Fed Cup wedstrijden. Larsson maakte al op 17-jarige leeftijd haar debuut voor het Zweedse team. Inmiddels heeft ze veerentwintig wedstrijden gewonnen in het enkelspel.

De bookmakers verwachten echter niet dat de ervaring van Larsson de doorslag gaat geven. De Amerikaanse Stephens is namelijk veruit de favoriet voor de overwinning. Dit heeft mede te maken met haar goede spel op hardcourt.

Toch is het spelen voor je land voor veel speelsters een andere ervaring dan het spelen van een ”gewoon” WTA-toernooi.

Het dubbelspel

De tweede en laatste dag van de Fed Cup ontmoeting tussen de Verenigde Staten en Zweden, wordt afgesloten met een dubbelspel. Mochten beide landen nog één wedstrijd winnen in het enkelspel, dan gaat de dubbel beslissend zijn.

Voor de Verenigde Staten komen Venus Williams en Varvara Lepchenko in actie. Het dubbelduo van Zweden bestaat uit Johanna Larsson en Sofia Arvidsson. Hierdoor komen Hilda Melander en Sandra Roma het gehele weekend niet in actie.