Serena Williams – Mallory Burdette op Family Circle Cup 2013

Serena Williams (2)De Amerikaanse Serena Williams (WTA-1) speelt donderdag 4 april haar derde ronde wedstrijd op de Family Circle Cup in Charleston. Haar tegenspeelster is haar 22-jarige landgenote Mallory Burdette (WTA-99). De wedstrijd staat om 19.15 uur Nederlandse tijd gepland.

Williams had weinig moeite om de derde ronde in eigen land te bereiken. Giorgi werd zonder enige moeite verslagen. Qualifier Burdette speelde daarentegen al twee driesetters. In de openingsronde werd Mladenovic verslagen en gisteren was ze te sterk voor Lisicki.

Gezien haar vorm van de laatste weken, is het geen verrassing dat de nummer één van de wereld de grote favoriet is voor een plaats in de volgende ronde.

Voorbeschouwing: Venus Williams – Varvara Lepchenko

Venus Williams (WTA-24), de oudere zus van Serena, speelt vandaag ook in de derde ronde van het graveltoernooi in Charleston. De 32-jarige Amerikaanse speelt vanaf 21.15 uur tegen de zes jaar jongere Varvara Lepchenko (WTA-27).

Williams, die de laatste jaren veel last heeft van blessures, had in de eerste ronde opvallend veel moeite met Puig. Het lukte de nummer 104 van de wereld om Williams een set afhandig te maken. Uiteindelijk sleepte de voormalig kopvrouw van de WTA-Tour de derde set met 6-3 naar zich toe.

Ook Lepchenko heeft deze week al even op de baan gestaan. Zowel tegen McHale als tegen Johansson had de Amerikaanse een derde set nodig. In beide gevallen werd deze beslissende set wel overtuigend gewonnen.

Voor Williams en Lepchenko zal het de eerste onderlinge ontmoeting worden. Dit is toch opvallend aangezien beide dames al geruime tijd meedraaien in de top van de WTA-Tour. Williams is door de bookmakers aangewezen als favoriet voor de overwinning.

Overige wedstrijden woensdag 3 april

Naast de hierboven genoemde wedstrijden, staan er nog een aantal interessante partijen op het programma in Charleston. Dit zijn de volgende:

18.15 uur: Vogele – Goerges
19.30 uur: Jankovic – Pegula
21.30 uur: Cirstea – Safarova

Alle wedstrijden worden live uitgezonden door Unibet TV.