Serena Williams na elf jaar weer de sterkste op Roland Garros

Serena Williams (WTA-1) is voor de tweede keer de sterkste op Roland Garros. De 31-jarige Amerikaanse was in de finale met 6-4 6-4 te sterk voor Maria Sharapova (WTA-2), de winnares van vorig jaar.

De finale tussen de nummer één en twee van de wereld kende een opvallend begin. Titelverdedigster Sharapova behield haar game na vier breakkansen weggewerkt te hebben. In de daaropvolgende game brak ze direct door de service van Williams heen.

De Amerikaanse liet het hier niet bij zitten en won vervolgens vier games op rij, waarmee ze op een 4-2 voorsprong kwam. Uiteindelijk won de Roland Garros winnares van 2002 de openingsset met 6-4.

In het tweede bedrijf was het opnieuw Williams die de eerste breakkansen kreeg, maar deze niet wist te benutten. In de tweede servicegame van Sharapova was het wel raak voor de Amerikaanse. Ze kwam op een 2-1 voorsprong, welke ze niet meer af gaf. Bij 5-4 in de tweede set benutte ze haar eerste matchpoint met een ace.

Met de titel op Roland Garros 2013 wint Williams haar zestiende Grand Slam toernooi. De Duitse Steffi Graf is nog steeds de succesvolste tennisster aller tijden met tweeëntwintig Major titels.

Programma zondag 9 juni

Op zondag 9 juni staat de finale van het heren enkelspel op het programma op Roland Garros 2013. Rafael Nadal gaat het hierin opnemen tegen zijn landgenoot David Ferrer. Deze partij gaat om 15.00 uur van start.

Ondanks het feit dat ”Rafa” de wedstrijd in gaat als grote favoriet, zal Ferrer er alles aan doen om zijn eerste ‘”Slam” te winnen. ”Ik weet dat hij de favoriet is, maar ik ga niet denken aan Rafael als ik op de baan sta. Ik ga gewoon hard vechten en proberen een goede wedstrijd te spelen.”

Een voorbeschouwing op de wedstrijd tussen titelverdediger Rafael Nadal en David Ferrer is morgen te lezen op onze website.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Roland Garros 2013