Serena Williams naar vierde ronde Wimbledon

Tennisster Serena Williams (WTA-6) heeft de laatste zestien van Wimbledon bereikt. De Amerikaanse won in drie sets van de Chinese Jie Zheng (WTA-26): 6-7 (5) 6-2 9-7. Williams, als zesde geplaatst, komt in de volgende ronde tegen Yaroslava Shvedova uit Kazachstan te staan.

De Amerikaanse had tegen de nummer 25 van de plaatsingslijst twee en een half uur nodig. ”Ik had het nodig even op de proef te worden gesteld”, reageerde Williams naderhand. ”Dat is goed voor me. Ik wist dat het tegen Zheng lastig zou worden. Ik heb het gevoel dat ze juist tegen mij altijd heel goed speelt. Dat deed ze in elk geval vandaag. Desondanks stond ik er op de momenten dat het moest. Dat geeft vertrouwen.”

Zheng stond vier jaar geleden, als eerste speelster met een wildcard, in de halve finales van Wimbledon. Sindsdien was ze in Londen niet meer verder gekomen dan de tweede ronde. Nu bereikte ze in elk geval voor de tweede keer sinds 2010 de laatste 32 van een Grand Slam.

Shvedova door dankzij ”Gouden set”

Yaroslava Shvedova (WTA-65) heeft zaterdag op Wimbledon in de derde ronde de als tiende geplaatste Sara Errani (WTA-10) verslagen. Ze won met 6-0 6-4. De Kazachstaanse maakte vooral indruk in de eerste set, waarin ze vierentwintig punten op rij won en er niet één tegen kreeg. Het was de eerste zogenoemde gouden set in een Grand Slam. Errani stond eerder dit seizoen nog in de finale van Roland Garros.

Zelf deed Shvedova er wat lacherig over. ”Ik heb gehoord dat ik vandaag een gouden ei of zo heb gelegd. ”Haar komende tegenstandster, Williams, zei haar doel voor de komende partij te hebben bijgesteld. ”Ik hoop dat ik er in slaag in elk geval in elke set een punt te winnen.”

Williams verder: ”Ik heb nog nooit van een ”gouden set” gehoord. Ik dacht eerst nog, ze zal toch niet vier Grand Slams en de Olympische Spelen hebben gewonnen. Volgens mij is het enige goud wat er voor ons tennissers te halen valt, straks in Londen te winnen.”