Serena Williams start US Open 2013 tegen Francesca Schiavone

Williams APimagesTopfavoriet Serena Williams begint op maandag 26 augustus als titelverdedigster aan de US Open 2013. De Amerikaanse hardhitter start haar jacht op titelprolongatie tegen Francesca Schiavone uit Italië.

Williams verkeert al ruim een jaar in grootste vorm, ze verloor slechts 4 van haar laatste 81 wedstrijden. Twee van deze nederlagen leed ze tegen haar grote concurrent Viktoria Azarenka, zo ook in de finale van het grote WTA-toernooi in Cincinnati.

De huidige nummer één van de wereld heeft hier de volgende verklaring voor: ”De omstandigheden zullen nu volledig anders zijn. Het is weer een nieuw toernooi. Je moet gewoon met een frisse geest starten. De verloren partij maakt me eigenlijk zelfs rustiger, aangezien ik me nu geen zorgen meer hoef te maken over het stoppen van een lange reeks gewonnen wedstrijden.”

Mocht Williams de eerste ronde succesvol doorlopen, dan gaat ze in de tweede ronde aantreden tegen de winnares van het duel tussen Galina Voskoboeva en Monica Niculescu.

Djokovic start tegen Litouwer Berankis

De als eerste geplaatste Novak Djokovic start zijn US Open Tennis tegen Ricardas Berankis uit Litouwen. ”Djoko” behaalde in acht deelnames maar liefst vier keer de finale in New York, waarvan hij er één winnend afsloot.

Titelverdediger Andy Murray treft Michael Llodra in de openingsronde van het laatste ”Slam” toernooi van het jaar. Beide heren stonden drie keer eerder tegenover elkaar. In alle gevallen was het de Brit die als winnaar van de baan stapte. Wanneer ”Lazy English” zijn eerste ronde door komt, dan wacht een ontmoeting met Victor Hanescu of Leonardo Mayer.

Tennisgeweld op Flushing Meadows

Op maandag 26 augustus 2013 begint op de hardcourtbanen in New York het vierde en tevens laatste Grand Slam toernooi van het jaar, de US Open 2013. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl dagelijks veel aandacht aan de prestaties van de Nederlanders en overige toptennissers.

Wat ook interessant is om te doen tijdens de US Open, is een weddenschap plaatsen op tennis. Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op US Open 2013