Serena Williams topfavoriet voor titel op WTA Championships 2013

Van dinsdag 22 oktober tot en met zondag 27 oktober vindt in het Turkse Istanbul de WTA Championships 2013 plaats. De acht beste tennissters van 2013 gaan onderling uitmaken wie het eindejaarstoernooi op haar naam schrijft. Serena Williams was vorig jaar de sterkste op de WTA Championships.

De 32-jarige Williams is ingedeeld in de Rode Groep samen met Agnieszka Radwanska, voormalig winnares Petra Kvitova en Angelique Kerber. De Duitse heeft haar plek te danken aan de afmelding van Maria Sharapova. De Witte Groep bestaat uit Viktoria Azarenka, Na Li, Sara Errani en Jelena Jankovic. Caroline Wozniacki en Sloane Stephens staan op de reservelijst en worden opgeroepen wanneer iemand afhaakt met een blessure.

Voor de Servische Jankovic, die in 2010 voor het laatst uitkwam op het eindejaarstoernooi, komt de deelname als een grote verrassing. ”Aan het begin van het jaar had ik nooit verwacht dat ik me voor de Masters zou kwalificeren. Het was niet eens mijn doel om het toernooi te bereiken. Ik had namelijk nooit gedacht dat ik het zou halen”, aldus de voormalig nummer één van de wereld.

Williams topfavoriet voor nieuwe titel

Bookmaker Unibet gaat er vanuit dat Williams haar titel uit 2012 met succes gaat prolongeren. Een nieuwe titel van Williams staat genoteerd voor 1.60. Viktoria Azarenka is favoriet nummer twee met een notering van 5.50, de top drie wordt gecompleteerd door Petra Kvitova met 9.00. Speelsters die geen aanspraak gaan maken op de eindzege zijn Jelena Jankovic (50.00) en Sara Errani (60.00).

Ook een gokje wagen op de winnares van de WTA Championships 2013 maar nog geen account? Maak deze gratis aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

WTA Championships 2013

Het eindejaarstoernooi van de WTA duurt tot en met zondag 27 oktober. Bezoek dagelijks onze site voor voorbeschouwingen op spannende wedstrijden en nabeschouwingen van de gespeelde wedstrijden in Istanbul.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws