Serena Williams treft Svetlana Kuznetsova in kwartfinale Roland Garros

Serena Wlliams (3)Serena Williams, de huidige nummer één van de wereld, speelt dinsdag 4 juni om 14.00 uur haar wedstrijd tegen Svetlana Kuznetsova (WTA-39). Op het spel staat een plaats in de halve finale op de Open Franse Tenniskampioenschapen.

Williams is dit jaar een verhaal apart op Roland Garros. De Amerikaanse, die vorig jaar al in de eerste ronde werd uitgeschakeld, won al haar voorgaande wedstrijden met grote overmacht. Slechts tien games verloor ze in vier wedstrijden.

De 27-jarige Kuznetsova boekte in de vierde ronde haar beste prestatie tot nu toe. De Roland Garros winnares van 2009 was namelijk in drie sets te sterk voor Angelique Kerber, de nummer acht van de wereld.

Toch lijkt het Roland Garros avontuur voor de Russin er na deze wedstrijd op te zitten. Unibet geeft Williams, gezien haar huidige vorm, de grootste kans op de overwinning.

Voorbeschouwing: Agnieszka Radwanska – Sara Errani

De tweede kwartfinale van de dames gaat tussen twee speelster uit de top-5. Agnieszka Radwanska (WTA-4) en Sara Errani (WTA-5) gaan onderling uitmaken wie kans blijft maken op de titel van Roland Garros. Deze wedstrijd staat om 14.00 uur gepland.

Radwanska en Errani zijn geen onbekende voor elkaar. Zeven keer eerder stond de wedstrijd tussen de Poolse en Italiaanse op het programma. Maar liefst zes keer was het de huidige nummer vier van de wereld die als winnares van de baan stapte. Momenteel is de ”head-to-head” stand 3-1 in het voordeel van de Poolse.

Mede hierdoor is Radwanska ook aangewezen als de grote favoriet voor een plek in de halve finale. Toch blijft de kleine Errani een geduchte tegenstander op gravel.

Wedden op Roland Garros 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Roland Garros 2013