Serena Williams via Viktoria Azarenka naar titel US Open Tennis

Serena Williams heeft vannacht haar US Open Tennis titel geprolongeerd. De Amerikaanse was in een spannende finale, die gekenmerkt werd door veel windvlagen, in drie sets te sterk voor Viktoria Azarenka uit Wit-Rusland. Williams stapte met een 7-5 6-7 en 6-1 overwinning van de baan.

De eerste set werd beslist door een break bij 5-5. Het was Williams die voor de tweede maal deze set door de service van Azarenka brak en vervolgens de set gemakkelijk uitserveerde.

Williams leek in de tweede set de overwinning niet meer te kunnen ontgaan, toen Azarenka na maar liefst drie dubbele fouten te slaan in de vijfde game op een 4-1 achterstand kwam. Die dubbele break voorsprong bleek echter niet voldoende voor Williams om door te stoten naar de overwinning. Azarenka toonde veerkracht en kwam terug tot 5-5, waarna ze opnieuw haar opslag inleverde. Ook een tweede poging om de wedstrijd uit te serveren mislukte voor Williams. In de daaropvolgende tiebreak bleek Azarenka de sterkste, waardoor een derde set de beslissing moest gaan brengen.

In het beslissende bedrijf ging het erg snel. Williams kwam al snel op een break voorsprong, mede door een aantal dubbele fouten van Azarenka, en brak bij 4-1 opnieuw door de service van haar tegenstander. Nu slaagde ze er wel in om de wedstrijd gelijk uit te serveren.

Het is de vijfde US Open titel voor Williams en haar zeventiende Grand Slam titel. De Amerikaanse nummer één van de wereld heeft nu net zoveel Majors gewonnen als Roger Federer.

Tennisgeweld op Flushing Meadows

Van maandag 26 augustus tot en met maandag 9 september vindt op de hardcourtbanen in New York het vierde en tevens laatste Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl dagelijks veel aandacht aan de prestaties van de tennistoppers van de ATP- en WTA-Tour.

Wat ook interessant is om te doen tijdens de US Open, is een weddenschap plaatsen op tennis. Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.