Serena Williams voor zevende keer de sterkste op Miami Open Tennis

Serena Williams heeft het Sony Open Tennistoernooi in Miami voor de zevende keer op haar naam geschreven. De 32-jarige Amerikaanse was in de finale met 7-5 en 6-1 te sterk voor Na Li, de huidige nummer twee van de wereld.

Li ging de finale brutaal van start en nam al snel een 5-2 voorsprong in de openingsset. Door het dreigende setverlies ging Williams beter spelen, waarna ze vijf games op rij won en daarmee ook de set. In het tweede bedrijf overklaste de Amerikaanse haar tegenstander volledig en kwam haar zevende titel in Miami niet meer in gevaar.

Tweede titel van het jaar voor Williams

Voor Williams was het na de eindzege in Brisbane in januari haar tweede toernooizege van dit seizoen. ”Het was een belangrijke overwinning”, aldus Williams. ”Na speelde erg goed, ik heb hard moeten werken voor deze titel. Uiteindelijk waren het de fans die voor het keerpunt zorgden, zonder hun had ik nu hier niet gestaan.”

De 32-jarige Li was teleurgesteld over de nederlaag, maar tevreden over haar eigen spel. Vanaf komende week gaat haar focus naar het gravelseizoen. ”Ik hoop fit te blijven en verder kan ik de komende maanden niets anders doen dan mijn uiterste best.”