Shanghai tennis live: Rafael Nadal, Novak Djokovic en Roger Federer

Op woensdag 9 oktober maken Rafael Nadal (ATP-1), Novak Djokovic (ATP-2) en Roger Federer (ATP-7) voor het eerst hun opwachting op het Masters-toernooi in Shanghai. De eerste topper die in actie komt is Djokovic, de Serviër treft om 9.30 uur Nederlandse tijd Marcel Granollers (ATP-36).

”Djoko” is inmiddels alweer vijf wedstrijden ongeslagen op hardcourt. Hoewel hij afgelopen week zijn eerste plaats op de wereldranglijst verloor aan Nadal, prolongeerde de Serviër wel zijn titel in Beijing.

Wij gaan er vanuit dat Djokovic zijn zegereeks morgen uitbreidt met een overwinning op Marcel Granollers. De Spanjaard slaagde er namelijk nog nooit in om ook maar één set te winnen van ”the Djoker”.

Roger Federer – Andreas Seppi

Roger Federer speelt zijn eerste enkelspel tegen de Italiaan Andreas Seppi, de nummer 22 van de ATP-ranglijst. Deze partij staat om 12.00 uur Nederlandse tijd gepland op de Shanghai Rolex Masters.

Federer en Seppi hebben voorheen negen keer eerder tegen elkaar gespeeld. In alle gevallen was het ”The FedExpress” die als winnaar van de baan stapte. Zijn grootste overwinning boekte hij in de halve finale op het graveltoernooi in Hamburg 2008. Federer was destijds met 6-3 en 6-1 te sterk voor de Italiaan.

Gezien de resultaten uit het verleden gaat Federer de wedstrijd in als grote favoriet. Wij verwachten dat de Zwitser zich in straight sets plaatst voor de derde ronde in Shanghai.

Rafael Nadal – Aleksandr Dolgopolov

De kersverse nummer één van de wereld, Rafael Nadal, is in de tweede ronde van dit hardcourttoernooi gekoppeld aan Aleksandr Dolgopolov (ATP-34). Beide heren worden om 14.00 uur Nederlandse tijd op het Centre Court verwacht.

Hoewel ”Rafa” na zijn rentree geweldig heeft gepresteerd, geeft hij aan dat zijn knie nog steeds niet volledig hersteld is. ”Het voelt allemaal nog steeds niet 100 procent”, aldus de Spanjaard. ”Ik heb nog veel dagen last van pijn, maar het positieve is dat dit me niet hindert op de baan. Ik kan vrijuit bewegen.”

Bookmaker Unibet verwacht dat Nadal zich probleemloos plaatst voor de laatste zestien tennissers in Shanghai.

Verdien geld dankzij Djokovic

Naast het volgen van de wedstrijd tussen Djokovic en Granollers, kunt u ook geld verdienen dankzij de Serviër. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op tennis pagina.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws