Sharapova ongeslagen naar halve finale Istanbul

Samantha Stosur (WTA-9) heeft vrijdag een fikse nederlaag moeten slikken bij het eindejaarstoernooi van de WTA. De vervangster van de afgehaakte Petra Kvitova werd hard van de baan geslagen door Maria Sharapova (WTA-2): 6-0 6-3. Met drie overwinningen op rij zal de Russin vol vertrouwen uitkijken naar de halve finales in Istanbul.

Stosur liep vooral in de eerste set als een figurante op de baan. De Australische, die al geen kans meer maakte op een plek bij de laatste vier, wist daarin geen enkele game te pakken. In het tweede bedrijf gaf Stosur beter partij, maar het bleek niet voldoende om een nederlaag in twee sets te voorkomen. De wedstrijd nam in totaal iets meer dan één uur in beslag.

Radwanska door overwinning nummer twee groep B

Agnieszka Radwanska (WTA-4) heeft een plaatsbewijs afgedwongen voor de halve finales van de WTA Championships. De Poolse won vrijdagavond in een directe confrontatie van haar Italiaanse concurrente Sara Errani (WTA-7): 6-7  7-5 6-4.

Radwanska had vijf van de vorige zes onderlinge duels gewonnen. De nummer vier van de wereld was Errani dit jaar in Madrid zelfs met 6-0 en 6-1 de baas. In Istanbul had ze echter veel moeite met de Italiaanse. Pas na drieënhalf uur viel de beslissing.

Azarenka verslaat Li op WTA Championships

De nummer één bij de dames, Victoria Azarenka, heeft zich als laatste geplaatst voor de halve finales van de TEB BNP Paribas WTA Championships. Hiervoor moest de Wit-Russische wel afrekenen met Na Li (WTA-8) uit China.

In het eerste bedrijf ging het duel erg gelijk op en moest een tiebreak de beslissing brengen. Hierin was Azarenka uiteindelijk de sterkste: 7-4. Opvallend is het feit dat Li, ondanks het verlies van de eerste set, wel de meeste ”losse” punten won.

De Wit-Russische trok de lijn in de tweede set goed door. Ze kwam snel op een 5-2 voorsprong en gaf deze niet meer af. De nummer één van de WTA-ranglijst won het tweede bedrijf uiteindelijk met 6-3.