Sijsling bereikt tweede ronde US Open 2012

US Open Tennis 2012Qualifier Igor Sijsling (ATP-78) heeft zijn US Open debuut gisteren kunnen vieren met een overwinning. De 25-jarige Amsterdammer plaatste zich in navolging van Kiki Bertens, als tweede Nederlander voor de tweede ronde van het laatste Grand Slam toernooi van het jaar.

In de openingsronde rekende Sijsling in straight sets af met gravelbijter Daniel Gimeno-Traver (ATP-102). Hij had ruim anderhalf uur nodig om de partij met 7-5 6-3 en 6-4 naar zich toe te trekken. De Nederlander heeft in New York, inclusief de kwalificaties, al 70 ATP punten voor de wereldranglijst bij elkaar geslagen.
Sijsling neemt het in de tweede ronde op tegen de nummer vijf van de wereld, David Ferrer uit Spanje. De ijzersterke Spanjaard bereikte gisteren probleemloos de tweede ronde dankzij een zege op Kevin Anderson (ATP-34). Twee maanden geleden verloor Sijsling nog kansloos van Ferrer, hij kan morgen laten zien wat hij de afgelopen maanden heeft bijgeleerd van deze ontmoeting.

Clijsters verliest en stopt met professioneel tennis

Kim Clijsters (WTA-25) heeft opnieuw een punt achter haar carrière gezet. De Belgische speelster verloor in de tweede ronde van de US Open van Laura Robson (WTA-89) en sloot daarmee haar tennisloopbaan af. Clijsters was drie keer de sterkste op het toernooi in New York.

In eerste instantie leek Clijsters op weg naar een gemakkelijke overwinning. Ze kwam met 5-2 voor tegen de pas 18-jarige Robson, maar gaf de wedstrijd daarna uit handen. Het werd twee keer 7-6 voor de Engelse speelster. In 2006 stopte Clijsters ook al een keer, om daarna nog een rentree te maken.

Na afloop toonde de Belgische speelster zich vooral tevreden over haar beslissing. ”Natuurlijk had ik vandaag willen winnen, maar ik kan hier vrede mee hebben”, vertelde ze. ”Ik heb mijn laatste wedstrijd gespeeld op de plek waar ik dat wilde doen en was zonder grote verwachtingen aan dit toernooi begonnen. Ik kijk uit naar de rust in de komende maanden. Geen strak schema meer, maar de kalmte in de huiselijke omgeving en met mijn familie dichtbij me.”

“Dat ik hier mijn eerste grandslamtoernooi won en vervolgens nog twee keer de beker mocht vasthouden heeft mij doen beslissen dat ik hier afscheid wilde nemen”, aldus Clijsters.