Sijsling blijft steken in tweede ronde van Kremlin Cup

Igor Sijsling (ATP-77) heeft de kwartfinale van de Russische Kremlin Cup niet bereikt. De Nederlander verloor in straight sets van de Italiaan Andreas Seppi (ATP-25), die hem in 7-5 en 6-2 de baas was.

Seppi is als tweede geplaatst in Moskou en kwam in de eerste set terug van een flinke achterstand. Sijsling had een voorsprong van 4-1 genomen, maar kon daarna niet doordrukken en verloor het eerste bedrijf alsnog met 5-7. Seppi had het momentum en brak Sijsling bij 2-2, om vervolgens de wedstrijd niet meer uit handen te geven. De tweede set ging uiteindelijk met 2-6 naar de nummer 25 van de wereld.

Sijsling blijft dit toernooi steken op 20 ATP punten voor de wereldranglijst. Aankomend weekend speelt de huidige nummer twee van Nederland kwalificaties voor het grote ATP-500 toernooi van Valencia. Robin Haase, de kopman van het Nederlandse mannentennis, is rechtstreeks toegelaten voor dit evenement.

Bellucci gemakkelijk langs Cipolla

Thomaz Bellucci (ATP-41) heeft de kwartfinales in Moskou op eenvoudige wijze behaald. De Braziliaan was in de tweede ronde een maat te groot voor Flavio Cipolla (ATP-85).

Het vierde reekshoofd trok de partij in anderhalf uur met 6-4 6-1 naar zich toe. Enig smet op de overwinning, was het benutten van breakkansen. Bellucci verzilverde slechts vijf van zijn veertien breakpunten.

Topseed Dolgopolov vroegtijdig ten onder

Het ATP-toernooi van Moskou heeft al vroeg afscheid moeten nemen van het eerste reekshoofd. Aleksandr Dolgopolov (ATP-21) liet zich donderdag in de tweede ronde verrassen door Edouard Roger-Vasselin (ATP-116): 3-6 7-5 6-7 (6).

Het was de eerste partij van Dolgopolov in de Russische hoofdstad. De tennisser uit Oekraïne had in de eerste ronde een vrije doortocht gekregen. In augustus won hij nog het ATP-evenement in Washington.

Edouard Roger-Vasselin, de Franse nummer 116 van de wereld, speelt vrijdag in de kwartfinale tegen het servicekanon Ivo Karlovic (ATP-130).

Programma vrijdag 19 oktober

Op vrijdag 19 oktober worden de kwartfinales van de Kremlin Cup in Moskou afgewerkt. Hieronder kunt u in een overzicht deze kwartfinales bekijken.

Lukas Rosol – Malek Jaziri
Tatsuma Ito – Andreas Seppi
Thomaz Bellucci – Jerzy Janowicz
Edouard Roger-Vasselin – Ivo Karlovic