Sijsling, de Bakker en Rus in eerste ronde Sony Open Tennis Miami

Arantxa Rus (3)Na het succes van Bertens, is het vandaag de beurt aan Igor Sijsling (ATP-72), Thiemo de Bakker (ATP-102) en Arantxa Rus (WTA-75) om de tweede ronde van het Masters-toernooi in Miami te bereiken.

 Voorbeschouwing: Arantxa Rus – Romina Oprandi

Arantxa Rus is de eerste Nederlander die in actie komt op woensdag 20 maart. De 22-jarige speelster uit Monster gaat het opnemen tegen de nummer 59 van de wereld, Romina Oprandi. De wedstrijd gaat van start om 16.00 uur Nederlandse tijd.

Het verhaal rondom Rus is bij de meeste tennisliefhebbers bekend. De nummer 75 van de wereld wacht al maanden op haar eerste overwinning op WTA-niveau. Hierdoor is ze de laatste tijd bij ieder toernooi blijven steken in de eerste ronde.

Tegen Oprandi zal Rus ongetwijfeld met vertrouwen de wedstrijd ingaan. Ze wist namelijk vorig jaar op hardcourt te winnen van de Roemeense. Laten we hopen dat ze eindelijk het tij kan keren, voordat ze steeds verder wegzakt op de wereldranglijst.

Voorbeschouwing: Igor Sijsling – Leonardo Mayer

De nummer twee van Nederland bij de heren, Igor Sijsling, verschijnt om 18.35 uur Nederlandse tijd op de baan in Miami. De tegenstander voor ”Sijs” is Leonardo Mayer (ATP-63) uit Argentinië.

Gezien de prestaties van de afgelopen maanden, zal Mayer geen problemen op moeten leveren voor Sijsling. De 25-jarige Nederlrander wist op een snelle ondergrond al te winnen van onder andere Jo Wilfried Tsonga en Jurgen Melzer.

Sijsling wordt dan ook gezien als de favoriet voor de overwinning. In een mogelijke tweede ronde wacht Tommy Haas.

Voorbeschouwing: Thiemo de Bakker – Horacio Zeballos

De derde Nederlander die op woensdag 20 maart in actie komt is Thiemo de Bakker. De Bakker neemt het vanaf 20.00 uur Nederlandse tijd op tegen Horacio Zeballos (ATP-39).

De 24-jarige de Bakker heeft deze week al twee wedstrijden gespeeld op de hardcourtbanen van het Sony Open Tennistoernooi in Miami. De Nederlander werkte zich met succes door de kwalificaties heen. In de beslissende ronde won de Bakker in straight sets van Eduard Roger-Vasselin.

De tegenstander vandaag, de Argentijn Zeballos, vergaard zijn punten vooral op het gemalen baksteen. Zo won hij dit jaar het ATP-toernooi in Vina Del Mar, waarin hij in de finale wist te winnen van Rafael Nadal, en stond hij in de kwartfinale van het ATP-toernooi in Acapulco.

Volgens de bookmakers heeft de Bakker de meeste kans op een plaats in de tweede ronde. Mocht dit ook daadwerkelijk gebeuren, dan wacht een ontmoeting met Kevin Anderson.