Sijsling en Bertens winnen KNLTB Masters

Sportcentrum RotterdamIgor Sijsling is de winnaar van de KNLTB Tennis Masters in Rotterdam geworden. De Amsterdammer was zaterdag in de finale in twee sets klaar met Jesse Huta Galung. Het werd 7-6 6-4.

Sijsling sprak na afloop van een mooi begin van het nieuwe seizoen, ook al is het nog 2012. “Voor velen is dit misschien een afsluiting, maar ik heb dit jaar al afgesloten. Ik ben al volop in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ik ben daarom hartstikke blij met deze zege en heel tevreden over mijn eerste toernooi”, zei hij. “Ik stond lekker te spelen. Ik hoop dit niveau te kunnen uitbouwen.”

Tijd voor een feestje heeft Sijsling overigens niet. Hij vertrekt vanavond nog naar Tsjechië om daar competitie te spelen. Over zijn motieven is hij duidelijk. “Ik doe dit vooral voor het geld. Het was een mooie aanbieding. Ik kan het geld goed gebruiken voor komend jaar of misschien ook voor een mooie auto”, grapte Sijsling.

Bertens verslaat verrassing Lemoine

Kiki Bertens heeft de KNLTB Tennis Masters in Rotterdam op haar naam gezet. De als eerste geplaatste Wateringse had in de finale in het Topsportcentrum Rotterdam geen moeite met Quirine Lemoine.

Lemoine verraste eerder in het toernooi Arantxa Rus en Angelique van der Meet, maar tegen Bertens kon de nummer 455 van de WTA geen vuist maken. Ze ging er met 6-1 6-3 af tegen de nummer één van Nederland.

In 2009 en 2011 ging Bertens in de finale nog onderuit tegen respectievelijk Richel Hogenkamp en Lesley Kerkhove “Dit is een super afsluiting van dit seizoen en een goed begin van het volgende”, zei Bertens na haar triomf.

Vink en Buis kampioenen roelstoeltenniskampioenschap

Ronald Vink heeft zaterdag het nationaal rolstoeltenniskampioenschap gewonnen. Hij was in de eindstrijd in twee spannende sets te sterk voor Maikel Scheffers: 6-4 7-6. Vink had het eerder kunnen beslissen, aangezien hij in het tweede bedrijf een 5-0 voorsprong uit handen gaf.

Bij de vrouwen was Marjolein Buis de sterkste. Zij klopte Sharon Walraven met 6-3 0-6 6-1. Esther Vergeer deed niet mee in Rotterdam. De Nederlandse heeft na haar Paralympische titel een rustpauze ingelast.