Sijsling en Haase winnen op Tennis Masters

Robin Haase (2)Igor Sijsling is door naar de halve finale op de Tennis Masters. Matwé Middelkoop wist weinig partij te geven en werd met 6-2 en 6-4 verslagen. De Amsterdammer Sijsling maakte zijn favorietenrol meer dan waar bij zijn debuutwedstrijd in het Topsportcentrum Rotterdam.

Sijsling begon als tweede geplaatst aan het Rotterdamse toernooi en zag eerder met Thiemo de Bakker een mogelijke concurrent voor de eindzege al opgeven. Mede dankzij het kwetsuur van De Bakker drong Antal van de Duim door tot de halve eindstrijd. Hij is dan ook de nieuwe tegenstander van Sijsling.

De huidige nummer twee van Nederland, Sijsling, won het toernooi van Rotterdam al eens in 2007.

Haase via de Jong naar halve halve

Robin Haase heeft donderdagavond zonder problemen de halve finales bereikt van de KNLTB Tennis Masters in Rotterdam. De titelverdediger won binnen het uur van Mark de Jong, met twee keer 6-2.

Vrijdag speelt Haase zijn halve finale tegen de als vierde geplaatste Jesse Huta Galung. Hij won met twee keer 6-4 van Wesley Koolhof.

Rus opvallend onderuit tegen Lemoine

Arantxa Rus heeft in de kwartfinales van de KNLTB Masters verrassend verloren van Quirine Lemoine. Rus ging in twee sets onderuit: 4-6 en 2-6. Lemoine had net iets meer dan een uur nodig om de partij binnen te slepen.

Voor de eerste ronde had Rus een vrijkaart. Lemoine versloeg Marcella Koek om de kwartfinale te bereiken en neemt het in de halve eindstrijd op tegen Angelique van der Meet.

In de andere halve finale speelt de favoriete Kiki Bertens tegen Richel Hogenkamp.

Programma vrijdag 14 december

Op vrijdag 14 december 2013 worden in zowel het heren- als damestoernooi de halve finales afgewerkt. Het volledige programma staat hieronder weergeven.

Heren
14.30 uur: Igor Sijsling – Antal van der Duim
20.00 uur: Robin Haase – Jesse Huta Galung

Dames
16.00 uur: Quirine Lemoine – Angelique van der Meet
18.30 uur: Kiki Bertens – Richel Hogenkamp