Sijsling gaat het opnemen tegen Ferrer

US Open Tennis 2012Qualifier Igor Sijsling (ATP-78) staat in de tweede ronde van de US Open Tennis 2012. De 25-jarige Nederlander zal het hierin opnemen tegen de nummer vijf van de wereld, David Ferrer. De wedstrijd zal op vrijdag 31 augustus om 17.00 uur Nederlandse tijd afgewerkt worden. Decor voor deze partij is de Grandstand, de baan waar eerder Kiki Bertens al wist te stunten.

Sijsling en Ferrer stonden ongeveer drie maanden geleden ook al tegenover elkaar. In de kwartfinale van het ATP-toernooi in Rosmalen, was Ferrer met grote cijfers te sterk voor de Nederlander: 6-0 6-1. Sijsling zal waarschijnlijk veel van deze partij geleerd hebben en proberen er nu wel een wedstrijd van te kunnen maken.

De tweede Nederlander op de ATP-ranglijst zal de wedstrijd niet gaan winnen, maar wanneer hij één of misschien zelfs twee sets kan pakken dan is dit al een zéér knappe prestatie. We zullen om 17.00 uur live kunnen kijken, wat Sijsling kan verrichten.

Voorbeschouwing: John Isner – Jarkko Nieminen

”Big John” Isner (ATP-10) zal om 21.00 uur zijn tweede ronde wedstrijd gaan spelen tegen de Fin Jarkko Nieminen (ATP-42). De wedstrijd wordt gespeeld op de hoofdbaan in New York, het Arthur Ashe Stadium.

Isner en Nieminen hebben drie keer eerder tegen elkaar gespeeld, waarvan twee op hardcourt. De laatste ontmoeting was vorig jaar in Winston Salem. In de tweede ronde van het Amerikaanse ATP-toernooi, was Isner met 7-6 6-2 te sterk voor de 31-jarige nummer één van Finland.

Gezien zijn huidige vorm, zal Isner vermoedelijk zijn vierde overwinning gaan boeken op de linkshandige Nieminen. De boomlange Amerikaan is dan ook de grote favoriet voor deze partij.

Overige heren wedstrijden

17.00 uur: Gulbis – Johnson
19.00 uur: Wawrinka – Darcis
19.00 uur: Muller – Hewitt
21.00 uur: Dolgopolov – Baghdatis
21.00 uur: Kohlschreiber – Paire
23.00 uur: Tipsarevic – Baker
23.00 uur: Fognini – Garcia-Lopez
01.00 uur: Roddick (*) – Tomic

(*): Voor de 30-jarige Roddick kan het zijn laatste officiele wedstrijd zijn, wanneer hij verliest. De voormalig nummer één van de wereld liet gisteren in een persconferentie weten, bezig te zijn aan zijn laatste toernooi.