Sijsling gaat voor stunt tegen Lopez

Igor Sijsling, de nummer 97 van de tenniswereld, staat donderdag 27 september voor een lastige klus. De 25-jarige Amsterdammer staat in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Kuala Lumpur namelijk tegenover Feliciano Lopez (ATP-32). De wedstrijd zal om 9.00 uur Nederlandse tijd van start gaan.

Toch zal Sijsling niet geheel kansloos zijn, aangezien hij het beste uit de voeten kan op indoor- en hardcourtbanen. Dit jaar boekte de Nederlander al dertien overwinningen, tegenover vier nederlagen op indoorbanen. Op hardcourtbanen zijn de cijfers ook positief, namelijk achttien zeges en zes verliespartijen. Lopez zet hier geen indrukwekkende statistieken tegenover, zodat Sijsling misschien voor een mooie verrassing kan zorgen!

Voorbeschouwing: Kei Nishikori – Albert Ramos

Kei Nishikori (ATP-17) uit Japan zal voor een plaats bij de laatste acht af moeten rekenen met Albert Ramos (ATP-48). De wedstrijd tussen de twee top 50-spelers zal om 12.30 uur Nederlandse tijd beginnen.

Nishikori en Ramos zijn geen onbekende voor elkaar. In 2012 stonden ze namelijk al twee keer eerder tegenover elkaar. Op het ATP Master-toernooi in Monte Carlo was Nishikori met 6-2 en 7-5 te sterk voor zijn Spaanse tegenstander. De tweede ontmoeting was tijdens het ATP-toernooi in Barcelona, opnieuw won de 22-jarige Jappanner: 7-6 6-3.

Aangezien Ramos op ”zijn” ondergrond gravel al twee keer de mindere was tegen Nishikori, zal hij op de favoriete ondergrond van de Jappanner de underdog zijn. Toch kan een overwinning van de ”lefty” niet uitgesloten worden.

Voorbeschouwing: Aleksandr Dolgopolov – Alejandro Falla

Een derde tweede ronde partij gaat tussen Aleksandr Dolgopolov (ATP-20) en de Colombiaan Alejandro Falla (ATP-61). Deze wedstrijd zal, net als die van onze landgenoot Sijsling, om 9.00 uur Nederlandse tijd van start gaan.

In onderlinge ontmoetingen is de stand 1-0 in het voordeel van Dolgopolov. Beide heren troffen elkaar dit jaar op het ATP-toernooi in Brisbane. Dolgopolov was hier met 7-6 6-2 te sterk voor Falla. De 28-jarige Falla krijgt nu de kans om revanche te nemen.