Sijsling gaat voor stunt tegen Seppi

De Amsterdammer Igor Sijsling (ATP-77) gaat donderdag 18 oktober, zijn tweede ronde partij op het ATP-toernooi in Moskou afwerken. Sijsling gaat het hierin opnemen tegen de als tweede geplaatste Andreas Seppi (ATP-25). De wedstrijd voor de Kremlin Cup zal om 12.15 uur van start gaan.

Sijsling bereikte de tweede ronde in Moskou via een degelijke zege op de Duitser Michael Berrer. De 25-jarige Nederlander was met 7-6 6-3 te sterk voor de linkshandige nummer 110 van de wereld. Seppi hoefde niet in actie te komen, aangezien hij een bye had in de eerste ronde. Deze bye had de Italiaan te danken aan zijn plaatsing.

Dit jaar heeft Sijsling al veel wedstrijden winnend afgesloten op een indoorbaan, zeventien om precies te zijn. Hiervoor had de nummer 77 van de wereld drieëntwintig wedstrijden nodig. Seppi boekte zeven zeges in elf wedstrijden.

Op basis van rating is Seppi aan zijn stand verplicht, om de wedstrijd tegen Sijsling te winnen. Sijsling heeft daarentegen aangetoond in goede vorm te verkeren, wanneer hij in een tennishal speelt. Onlangs wist hij bijna te winnen van de nummer vijf van de wereld, David Ferrer. Wellicht kan de Nederlander de wedstrijd nu wel volledig naar zijn kant trekken.

Voorbeschouwing: Ivo Karlovic – Alex Bogomolov jr.

Naast de wedstrijd Sijsling-Seppi, staat morgen ook de wedstrijd tussen Ivo Karlovic (ATP-130) en Alex Bogomolov jr. (ATP-96) op het programma. Het duel tussen de twee laagvliegers zal om 16.30 uur beginnen in de Russische hoofdstad.

Karlovic en Bogomolov jr. stonden in het verleden al vier keer eerder tegenover elkaar. Drie wedstrijden vonden plaats in 2004 en één in 2006. Beide heren wisten twee keer te winnen.

Mede door zijn fantastische opslag, zal Karlovic de meeste kans hebben op een plek in de kwartfinale. De 2.08 meter lange Kroaat is dan ook de favoriet.