Sijsling geeft op tegen Haas in Delray Beach

sijsIgor Sijsling (ATP-74) heeft dinsdag in de eerste ronde van het tennistoernooi in het Amerikaanse Delray Beach moeten opgeven. De Nederlander nam het op tegen de als tweede geplaatste Duitse routinier Tommy Haas (ATP-19) en gaf bij een gelijke stand in sets op.

Sijsling won de openingsset nog knap met 7-5 en wist de Duitser ook in het tweede bedrijf aanvankelijk bij te benen. Bij 4-4 ging de Amsterdammer echter door zijn enkel en strompelde hij naar de kant. Daar kreeg hij een medische behandeling.

Na een onderbreking van dertien minuten hervatte Sijsling de partij, maar hij moest wel de set inleveren bij Haas. Ook kreeg Sijsling nog een waarschuwing voor het raken van een toeschouwer. Vervolgens besloot Sijsling op te geven.

Aankomende week staat het ijzersterk bezette Masterstoernooi van Indian Wells op het programma voor Sijsling, mits hij op tijd fit is. Daarnaast zullen de Nederlanders Robin Haase, Kiki Bertens en Arantxa Rus ook deelnemen aan het toernooi in California.

Voorbeschouwing: Kiki Bertens – Maria Jose Martinez

De hoogst geplaatste Nederlandse speelster, Kiki Bertens (WTA-41), speelt in de nacht van woensdag op donderdag haar tweede ronde partij in het WTA-toernooi in Acapulco. De Wateringse gaat het hierin opnemen tegen de nummer 157 van de wereld, Maria Jose Martinez.

Bertens is het tennisjaar 2013 degelijk begonnen. De 21-jarige Nederlandse bereikte onder meer de halve finale van het grote WTA-toernooi in Parijs. In deze halve eindstrijd moest ze opgeven met een rugblessure, die haar de afgelopen twee weken aan de kant hield.

In de eerste ronde van het toernooi in Acapulco was Bertens met 6-2 7-5 te sterk voor lucky loser Sharon Fichman, die Arantxa Rus verving. Rus moest zich afmelden wegens darm- en maagklachten.

De 30-jarige Martinez heeft deze week al de nodige wedstrijden gespeeld. Nadat ze zich door het kwalificatietoernooi heen sloeg, won ze ook in de openingsronde. Hierdoor is ze al vier wedstrijden op rij ongeslagen op gravel.