Sijsling, Hogenkamp en Rus starten seizoen met nieuw begeleidingsteam

Igor Sijsling, Richel Hogenkamp en Aranxta Rus gaan het nieuwe tennisjaar in met een nieuw begeleidingsteam. Sijsling krijgt te maken met oud-proftennisser Michel Koning, Hogenkamp heeft in Remco Scheurs en Michel Lentjes een nieuw team gevonden en Rus wordt tijdens de toernooien in Australië ondersteund door Nick Carr.

Sijsling heeft met Koning een opvolger gevonden van zijn coach Joaquin Munoz, met wie de samenwerking vorige maand werd stopgezet. De 29-jarige Koning was tot vier jaar geleden zelf actief op het profcircuit, maar schopte het nooit verder dan de 229e positie op de wereldranglijst. De winnaar van de KNLTB Tennis Masters 2008 was de afgelopen jaren werkzaam voor Tennisschool de Kloek. Naar verluidt hebben ‘Sijs’ en Koning afgesproken om in eerste instantie een half jaar met elkaar te werken, waarna een evaluatie plaatsvindt.

De 21-jarige Hogenkamp heeft een nieuw team gevormd met Remco Scheurs en Michel Lentjes. De Doetinchemse is er echter nog niet uit wat haar vaste trainingslocatie wordt. Eind december reist Hogenkamp af naar Nieuw-Zeeland, waar zij zich probeert te kwalificeren voor het WTA-toernooi in Auckland. Een week later is ze actief op het kwalificatietoernooi van de Australian Open. Schreurs en Lentjes gaan deze reis nog niet meemaken.

Rus wordt tijdens de Australian Open ondersteund door Nick Carr. Haar vaste coach Hugo Ekker maakte vandaag aan TENNiS.nl bekend dat hij een plan heeft opgesteld, zodat Rus tijdens dure trips kosten kan besparen. Op het eerste Grand Slam toernooi van het jaar gaat de Monsterse trainen met Carr en zijn pupil Stephanie Vogt, de nummer 156 van de WTA-ranglijst.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws