Sijsling in straight sets te sterk voor Lopez

Igor Sijsling (ATP-97) heeft vandaag zijn mooiste overwinning tot nu toe geboekt. De 25-jarige Nederlander was in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Kuala Lumpur te sterk voor Feliciano Lopez (ATP-32). Sijsling trok de partij met tweemaal 7-6 naar zich toe.

Beide heren serveerden de gehele partij zeer solide en gaven geen enkele servicegame prijs. De 25-jarige Amsterdammer walste in de cruciale tiebreaks met aanvallend service en volleyspel over de Spanjaard heen. De eerste tiebreak won Sijsling met 7-0 en de tweede met 7-2.

Sijsling kan dankzij het bereiken van de kwartfinales 45 ATP-punten voor de wereldranglijst bijschrijven. Morgen staat de nummer twee van Nederland voor een plaats in de halve eindstrijd tegenover een oude bekende topseed David Ferrer (ATP-5).

Voorbeschouwing: Igor Sijsling – David Ferrer

De nummer twee van Nederland, Igor Sijsling (ATP-97), staat voor de derde maal in zijn carriére in de kwartfinale van een ATP-toernooi. Voor een plaats bij de laatste vier zal Sijsling af moeten tegen met angstgegner David Ferrer (ATP-5). De wedstrijd zal om 14.30 uur Nederlandse tijd van start gaan.

Sijsling heeft in 2012 al twee keer eerder tegen Ferrer gespeeld. In eigen land ging Sijsling met 6-0 en 6-1 roemloos onderuit tegen de Spanjaard. Dit was in de kwartfinale van het Unicef Open toernooi in Rosmalen. Vorige maand vond de tweede ontmoeting plaats, in de tweede ronde van de US Open Tennis 2012. Sijsling verloor ditmaal met 6-2 6-3 7-6. Laten we hopen dat het spreekwoord ”drie keer is scheepsrecht” in deze wedstrijd tot zijn recht komt.

Voor de derde onderlinge wedstrijd, heeft de Nederlander het geluk dat hij op zijn favoriete ondergrond mag aantreden. Wanneer Sijsling goed beweegd en een goed antwoord heeft op de returns van topseed Ferrer, dan kan hij misschien zelfs doorstoten naar de halve finale.