Sijsling in tweede ronde tegen Reynolds

Igor SijslingIgor Sijsling (ATP-72) speelt op donderdagavond 14 maart zijn tweede ronde partij op het grote Challengertoernooi in Dallas. De 25-jarige Amsterdammer zal hierin aantreden tegen de thuisspelende Bobby Reynolds, de huidige nummer 166 van de wereld. Beide heren zullen om 19.00 uur Nederlandse tijd op het ”toneel” verschijnen.

Sijsling kwam afgelopen nacht voor het eerst in actie in Dallas. De Nederlander moest in de openingsronde aantreden tegen de als eerste geplaatste Marcos Baghdatis. Nadat de nummer 72 van de wereld een 7-5 3-1 voorsprong wist te pakken, gooide de Cyprioot de handdoek in de ring. Met het bereiken van de laatste zestien heeft Sijsling zich al verzekerd van 10 ATP-punten.

De 30-jarige Amerikaan Reynolds wist in de eerste ronde verrassend te winnen van top 100-speler Tatsuma Ito. Na het verlies in de eerste set, trok de nummer 166 van de wereld de partij met 7-6 6-3 naar zich toe.

Sijsling en Reynolds hebben in het verleden een keer eerder tegen elkaar gespeeld. Zeven jaar geleden, tijdens een hardcourttoernooi in Louisville, trok Reynolds met 6-2 en 6-4 aan het langste eind tegen de toen 19-jarige Sijsling.

Gezien het huidige spel en de huidige vorm van Sijsling, wordt de Nederlander gezien als de grootste kanshebber voor de overwinning. Toch moet je altijd waken voor onderschatting, zeker als je tegen een ”thuisspeler” moet.

Voorbeschouwing: Jurgen Melzer – Robby Ginepri

Een tweede wedstrijd die op donderdag 14 maart gespeeld wordt gaat tussen Jurgen Melzer (ATP-48) en Robby Ginepri (ATP-294). Vanaf 21.00 uur Nederlandse tijd komen Melzer en Ginepri in actie op het hardcourttoernooi in Dallas.

Door het grote verschil op de ATP-ranglijst is het opvallend te noemen dat alle eerdere ontmoetingen werden gewonnen door de 30-jarige Ginepri. In 2003, 2004, 2006 en in 2007 wist de Amerikaan te winnen van de linkshandige Melzer.

Desondanks geven vrijwel alle bookmakers, de Oostenrijkse nummer 48 van de wereld de grootste kans op een plaats bij de laatste acht. Het is aan Ginepri om het tegendeel te bewijzen.