Sijsling kansloos onderuit in Auckland

Igor SijslingNa zijn zege op Robin Haase is Igor Sijsling (ATP-70) er niet in geslaagd om ook Tommy Haas (ATP-21) te verslaan. In de tweede ronde van het ATP-toernooi van Auckland verloor de Nederlander in straight sets van de Duitse routinier. Het werd 6-3 en 6-4.

Sijsling hoeft zich niet te schamen voor het verlies, want Haas is de nummer 21 van de wereld en stond in het verleden jaren in de top-vijf. Sijsling staat bijna vijftig plaatsen lager en had zich via de kwalificaties geplaatst voor het hoofdtoernooi.

Sijsling kan zich nu richten op de Australian Open, die maandag begint. Op basis van zijn ranking is hij rechtstreeks toegelaten tot de eerste Grand Slam van 2013.

Slechte prestaties op kwalificatietoernooi Australian Open

Thiemo de Bakker heeft er voor gezorgd dat Nederland toch nog één tennisser over heeft in het kwalificatietoernooi van de Australian Open. Na de nederlagen van Boy Westerhof, Matwé Middelkoop en Jesse Huta Galung slaagde De Bakker er wel in om zijn eerste partij in Melbourne te winnen. Hij klopte Aleksandr Nedovesov.

Nedovesov, de nummer 205 van de wereld, werd in twee sets verslagen. Het werd 6-3 en 6-4 voor De Bakker, die de 129ste positie bekleedt op de mondiale ranking.

In de volgende ronde van het kwalificatietoernooi stuit De Bakker op de Duitser Jan-Lennard Struff, die eerder vandaag Jesse Huta Galung met 2-6 6-3 en 7-5.naar huis stuurde. Om het hoofdtoernooi te halen moeten drie kwalifcatierondes overleefd worden.

Westerhof verloor met 7-6 en 6-4 van de Australiër Alex Bolt, Middelkoop moest zijn meerdere erkennen in Matteo Viola. De Italiaan, als negentiende geplaatst in de kwalificaties, trok de partij in drie sets naar zich toe: 6-2 4-6 en 6-3.

Igor Sijsling en Robin Haase zijn op basis van hun ranking direct toegelaten tot het hoofdtoernooi, dat op maandag 14 januari 2013 van start gaat. Bij de vrouwen geldt hetzelfde voor Arantxa Rus en Kiki Bertens.