Sijsling komt net te kort op Roland Garros

Igor Sijsling (ATP-122) heeft zijn debuut op Roland Garros niet kunnen bekronen met een overwinning. De Amsterdammer kwam in een lange vijfsetter nipt te kort tegen Gilles Müller (ATP-52). Het werd 6-2 5-7 6-3 4-6 6-8 voor de 29-jarige Luxemburger.Sijsling had in de eerste set geen kind aan de Luxemburger, die met veel onnodige fouten strooide, maar dat veranderde. Hij kwam in het tweede bedrijf terug van 2-5 tot 5-5, maar capituleerde op 5-6 op Müllers vierde setpoint.

Müller verloor de derde set, mede door pover serveren, maar weer toonde hij veerkracht en er volgde een vijfde set. Er ontstond een fraai gevecht waarin beide spelers vaak het net opzochten.

De strijd eiste echter zijn tol bij Sijsling, die op 5-4 behandeld werd aan een schouderblessure. Daarna hield de Amsterdammer nog even moeizaam stand, maar op 6-6 incasseerde hij de fatale break. Müller serveerde de wedstrijd vervolgens meedogenloos uit.

“Balen;mijn lichaam liet me in de steek”, aldus Sijsling. “Het voelde alsof mijn schouder een beetje losschoot en ik kreeg mijn service niet meer goed.”

Voorbeschouwing Roland Garros 28 mei 2012

Michaella Krajicek (WTA-73) en debutante Kiki Bertens (WTA-91) maken op maandag 28 mei 2012 voor het eerst hun opwachting op Roland Garros 2012. Beide dames zullen rond 12.05 uur hun opwachting gaan maken op het gemalen baksteen in Parijs.

De nummer één van Nederland, Krajicek, zal het opnemen tegen de nummer vijftig van de wereld, Petra Martic. De afgelopen twee jaar heeft de 23-jarige Krajicek twee keer eerder tegen haar opponent gespeeld. Beide wedstrijden gingen in drie sets verloren. Vandaag krijgt ze dus de gelegenheid om deze negatieve balans te doorbreken.

Unibet geeft de Nederlandse kopvrouw echter weinig kans op een overwinning. Op Krajicek staat een notering van 3.25. De Kroatische Martic is met een notering van 1.32 ruim de favoriete.

Bertens zal op haar Grand Slam debuut uitkomen tegen Christina McHale (WTA-36). De 20-jarige speelster uit Wageningen zal alles uit de kast moeten halen om de overwinning naar zich toe te trekken. Zelfvertrouwen heeft ze voldoende, aangezien ze vorige maand het WTA toernooi van Fes wist te winnen.

Desondanks is McHale de favoriete, volgens Unibet. Een overwinning van de Amerikaanse levert u 1.60x uw inleg op. Op een zege van Bertens staat een quote van 2.28.

Wedden op Tennis met Unibet