Sijsling komt tekort tegen Tipsarevic

Qualifier Igor Sijsling (ATP-9) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van de Masters in de Franse hoofdstad Parijs. Het internationale tennisseizoen zit er na deze nederlaag op voor de 25-jarige Amsterdammer. In de tweede ronde was Sijsling niet opgewassen tegen top 10-speler Janko Tipsarevic (ATP-9).

De ijzersterke Serviër was na ruim anderhalf uur spelen met 6-4 en 7-6 te sterk voor de huidige nummer twee van Nederland. Zowel in de eerste als in de tweede set wist Sijsling een break achterstand ongedaan te maken. Helaas kwam hij nét dat beetje ervaring te kort, om het Tipsarevic echt moeilijk te maken. Toch kan hij terugkijken op een geslaagd toernooi.

Sijsling heeft in zijn laatste toernooi van dit jaar zeventig ATP-punten voor de wereldranglijst bij elkaar gespeeld. Hierdoor zal de Amsterdammer opnieuw een sprong gaan maken op de ATP-ranglijst.

2012 is voor de Amsterdammer verreweg het meest succesvolle jaar uit zijn looptbaan. Hij bereikte vier Challengerfinales, waarvan hij er drie op zijn naam wist te schrijven. Op het hoogste niveau bereikte hij tweemaal de kwartfinale , in Den Bosch en Kuala Lumpur. Eind augustus boekte hij bovendien zijn eerste overwinning op een Grand Slam toernooi.

Ferrer verslaat landgenoot met gemak

David Ferrer (ATP-5) is doorgedrongen tot de derde ronde van de BNP Paribas Masters in Parijs. De kleine Spanjaard was in twee korte sets veel te sterk voor Marcel Granollers (ATP-24).

Net als in de voorgaande vier duels met zijn landgenoot, kende Ferrer weinig hinder. Met vijf breaks in zes breakkansen, boekte de huidige nummer vijf van de wereld een simpele 6-1 6-3 overwinning.

Voor een plek in de kwartfinale moet Ferrer zien af te rekenen met de als zestiende geplaatste Stanislas Wawrinka (ATP-17). De Zwitser versloeg in de tweede ronde Carlos Berlocq (ATP-54) in straight sets.