Sijsling laat Ferrer ontsnappen in Kuala Lumpur

Igor Sijsling (ATP-97) heeft het zojuist nagelaten om zich te plaatsen voor de halve finale van het Malaysian Open toernooi in Kuala Lumpur. De 25-jarige Nederlander kreeg kansen tegen de nummer vijf van de wereld, David Ferrer, maar wist de winst niet over de streep te trekken. Ferrer kwam weg met een 4-6 6-3 6-4 zege.

Sijsling begon uitstekend aan zijn partij en wist Ferrer in de openingsgame direct te breaken. Dit gaf de Amsterdammer niet meer af en wist de set op 5-4, ondanks enkele breakpunten tegen, uit te serveren. Na het eerste bedrijf liet Sijsling zich behandelen aan een knieblessure, die hij in de laatste servicegame opliep.

Zichtbaar aangeslagen door het kwetsuur begon Sijsling aan de tweede set. In de tweede game verloor hij zijn servicegame en Ferrer liep vervolgens uit naar een 3-0 voorsprong. Bij een 4-2 achterstand wist Sijsling terug te breken, maar leverde vervolgens zijn eigen game direct weer in. Hierdoor won Ferrer de tweede set uiteindelijk met 6-3.

In tegenstelling tot de vorige twee ontmoetingen, moest er ditmaal een beslissende set gespeeld worden. Ferrer was de eerste die een break wist te forceren, maar verloor zijn daaropvolgende servicegame. Een paar games later viel de beslissende break aan de kant van de Spanjaard, die op 5-4 uit wist te serveren. Hiervoor moest hij wel eerst een 0-40 stand wegwerken.

Sijsling kan, ondanks deze nederlaag met perspectief, terugkijken op een uitstekend toernooi. De Nederlander wist in de vorige ronde te winnen van top 40-speler Feliciano Lopez.

Sijsling heeft dit toernooi 45 ATP-punten voor de wereldranglijst bij elkaar gespeeld. Met dit resultaat is hij dit jaar verzekerd van een plaats in de top-100. Volgende neemt hij deel aan het grote challengertoernooi in het Belgische Bergen.