Sijsling maakt favorietenrol waar op KNLTB Masters

Robin Haase (3)Igor Sijsling is de eerste finalist op de KNLTB Tennis Masters in Rotterdam. In de halve eindstrijd was de nummer twee van Nederland in straight sets te sterk voor Antal van der Duim: 6-2 6-4.

Van der Duim bereikte die halve finale mede dankzij het opgeven van Thiemo de Bakker, die kampt met een rugblessure. Sijsling bleek echter een maatje te groot en overklaste de nummer 495 van de wereld volledig. Er zat geen enkel breekpunt in het vat voor Van der Duim, die na een uur spelen uit het toernooi was geslagen.

Huta Galung tegenstander in finale

Jesse Huta Galung heeft een knappe prestatie geleverd op de KNLTB Tennis Masters in Rotterdam. De geboren Haarlemmer liet topseed Robin Haase in de halve finale kansloos.

De wedstrijd duurde niet eens een uur. Huta Galung had aan achtenvijftig minuten genoeg om een 6-4 6-1 eindstand op het scorebord te zetten. Haase wist over de hele partij slechts één breekpunt af te dwingen. Deze liet de Hagenees hij onbenut.

Lemoine en Bertens in damesfinale

Quirine Lemoine blijft verrassen op de KNLTB Tennis Masters in Rotterdam. Nadat ze donderdag in de kwartfinale Arantxa Rus versloeg, dwong ze een dag later ten koste van Angelique van der Meet een finaleplaats af. Tegenstander in deze eindstrijd is Kiki Bertens.

Bertens heeft zich na een boeiend gevecht geplaatst voor de finale van de KNLTB Tennis Masters in Rotterdam. De als eerste geplaatste Wateringse was vrijdag in de halve eindstrijd in drie sets te sterk voor Richel Hogenkamp, de nummer drie van de plaatsingslijst: 7-6 5-7 6-4.

Programma zaterdag 15 december

Op zaterdag 15 december worden in het Topsportcentrum Rotterdam de finales van de Tennis Masters afgewerkt. Het dagprogramma kunt u hieronder bekijken.

Heren
15.30 uur: Igor Sijsling – Jesse Huta Galung

Dames
14.00 uur: Quirine Lemoine – Kiki Bertens