Sijsling speelt tegen Gimeno-Traver in New York

Igor Sijsling (ATP-78) is de enigste overgebleven Nederlandse man in het hoofdtoernooi van de US Open Tennis 2012. De 25-jarige tennisser, die zich via het kwalificatieschema plaatste voor het hoofdtoernooi, zal in de eerste ronde aantreden tegen de Spanjaard Daniel Gimeno-Traver (ATP-96). De wedstrijd zal beginnen om 17.00 uur Nederlandse tijd.

Ondanks het feit dat Sijsling vandaag pas zijn debuut op de US Open Tennis maakt, wordt hij gezien als de favoriet in deze eerste ronde partij. De Nederlander presteert het best op snelle banen en heeft een hogere rating dan zijn tegenstander. Gimeno-Traver houdt juist het meest van gravel, zoals vrijwel alle Spanjaarden de voorkeur hebben voor het gemalen baksteen.

Sijsling heeft in dit jaar al tweeëntwintig wedstrijden op hardcourt afgewerkt, veelal op Challenger niveau. Hiervan won de Nederlander er maarliefst zeventien. Gimeno-Traver heeft vrijwel geen ritme op de ondergrond van de US Open. Hij speelde pas vier wedstrijden, waarvan hij de helft verloor.

Gezien de voorkeuren, prestaties en posities op de ATP-ranglijst, lijkt Sijsling de grootste kanshebber op de tweede ronde. Wanneer de debutant ook daadwerkelijk weet te winnen, dan wacht vermoedelijk opnieuw een ontmoeting met David Ferrer.

Voorbeschouwing: Roger Federer – Bjorn Phau

Richard Gasquet, de nummer veertien van de wereld, staat morgen om 21.00 uur in de eerste ronde van de US Open 2012. De Fransman zal aantreden tegen de 31-jarige Spanjaard, Albert Montanes (ATP-111)

Gasquet en Montanes hebben vijf keer eerder tegen elkaar gespeeld, waarvan de laatste in 2011 plaatsvond. Dit is geen raar beeld, aangezien beide heren al vele jaren meedraaien in de tenniswereld. In de drie ontmoetingen op ATP-niveau heeft Montanes nog geen enkele keer een set gewonnen tegen de Fransman.

Het is dus geen verrassing dat Gasquet ook in deze vierde ontmoeting de grote favoriet is. De Fransman zal deze wedstrijd waarschijnlijk zakelijk in drie setjes winnen.