Sijsling naar beslissende kwalificatieronde US Open Tennis

Igor Sijsling (ATP-77) is nog één stap verwijderd van een plaats in het hoofdtoernooi van het US Open. De 25-jarige Amsterdammer, de nummer één van de plaatsingslijst, sloeg zich donderdag naar de laatste ronde van het kwalificatietraject.

Sijsling had woensdag tegen Maximo Gonzalez (ATP-170) één uur en achttien minuten nodig om zich een ronde verder te spelen. Tegen de Moldaviër Radu Albot (ATP-1222) duurde de partij één minuut langer. Onze landgenoot zegevierde met 6-4 en 6-3. Wel had Sijsling erg veel moeite met het inslaan van zijn eerste service. Dit percentage zal wel een stuk omhoog moeten, wanneer hij zich daadwerkelijk wil plaatsen voor de US Open 2012.

Matwé Middelkoop (ATP-276) redde het niet. De 28-jarige Leerdammer sneuvelde tegen de als zesde geplaatste Sloveen Grega Zemlja (ATP-100): 5-7 3-6. Vorig jaar lukte het Middelkoop ook niet zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Destijds ging hij nipt onderuit tegen Conor Niland uit Ierland. Hierdoor liep hij een confrontatie met de nummer één van dat moment, Novak Djokovic, mis.

Sijsling is hierdoor de enig overgebleven Nederlander in de voorrronde. Hij zal vanavond zijn derde en beslissende wedstrijd spelen tegen de Fransman Josselin Ouanna (ATP-145).

Voorbeschouwing: Igor Sijsling – Josselin Ouanna

Topseed Igor Sijsling (ATP-77) zal in de derde en beslissende kwalificatieronde aantreden tegen Josselin Ousanna (ATP-145). De 25-jarige Nederlander en de één jaar oudere Fransman beginnen rond 20.30 uur Nederlandse tijd aan hun wedstrijd.

Bij winst zal Sijsling voor het eerst in zijn carriére zijn opwachting gaan maken in het hoofdtoernooi van de US Open Tennis. Eerder dit jaar maakte de Amsterdammer ook al zijn debuut op Roland Garros. Na een schouderblessure, die hij opliep in de vijfde set, ging hij echter onderuit tegen Gilles Muller.

Bwin geeft Sijsling een grote kans op een plaats in het hoofdschema. Op de huidige nummer 77 van de wereld staat een notering van 1.40. Wanneer Ouanna zich plaatst voor het hoofdtoernooi, dan keert Bwin 2.70x uw inleg uit.
Wedden op Tennis met bwin