Sijsling naar tweede ronde in Zagreb

Igor SijslingDe nummer twee van Nederland, Igor Sijsling (ATP-66), heeft zich op solide wijze geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in Zagreb. De 25-jarige Amsterdammer was straight sets te sterk voor wildcardspeler Nikola Mektic (ATP-250).

Sijsling begon stroef aan de partij maar vanaf een 1-3 achterstand zette hij de partij volledig naar zijn hand. De sterk serverende Nederlander trok de partij na één uur spelen met 6-4 en 6-2 naar zich toe.

Geen succes in dubbeltoernooi

Het duo Haase/Sijsling heeft de geweldige prestatie op de Australian Open 2013 geen goed gevolg kunnen geven. Het Nederlandse koppel verloor in de eerste ronde van het Kroatische duo Dodig/Pavic. Na vijftig minuten stond een 2-6 3-6 uitslag op het scorebord.

Haase en Sijsling spelen morgen in Zagreb

Op woensdag 6 februari komen Robin Haase (ATP-58) en Igor Sijsling (ATP-66) beide in actie in het enkelspel. Haase zal zijn eerste ronde om 12.00 uur spelen tegen de Kroaat Antonio Veic (ATP-126).

Sijsling speelt om 19.05 uur de eerste avondpartij. De Amsterdammer gaat proberen af te rekenen met de nummer drie van de plaatsingslijst, Mikhail Youzhny (ATP-27).

Nederlands Fed Cup team opent tegen Bulgarije

Op woensdag 6 februari gaat in Eilat het Fed Cup-toernooi van start. Het Nederlands team treedt, onder leiding van captain Manon Bollegraaf, op de eerste dag aan tegen Bulgarije. Het duel begint om 9.30 uur.

Door de late afmelding van Kiki Bertens bestaat uit Nederlands team uit de volgende speelsters: Arantxa Rus, Richel Hogenkamp, Bibiane Schoofs en Angelique van der Meet. Dit viertal gaat de strijdt aan met Tsvetana Pironkova, Elitsa Kostova, Dia Evtimova en Isabella Shinikova.

Op donderdag en vrijdag zullen de Nederlandse dames nog uitkomen tegen Slovenië en Luxemburg. De nummer één van de poule van een play off duel spelen een promotie-/degradatieduel voor Wereldgroep II in april 2013. De landen die op de laatste plek in de poule eindigen, spelen een play-off om twee degradatieplaatsen naar de Europees/Afrikaanse Zone Groep II.