Sijsling naar tweede ronde Kuala Lumpur

Igor Sijsling (ATP-97) heeft zich eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in Kuala Lumpur. De Nederlandse tennisser versloeg met thuisspeler Ariez Elyaas Deen Heshaam, de nummer 1557 van de wereld: 6-2 6-1.

De 25-jarige Amsterdammer was binnen één uur klaar met de local hero. Na zijn vrije val op de ranglijst, Sijsling moest deze week maarliefst vijftien plaatsen inleveren, probeert de Nederlander deze week weer punten bij elkaar te sprokkelen. Sijsling heeft twintig  ATP-punten voor de wereldranglijst verdiend met deze overwinning.

In de tweede ronde stuit hij op de winnaar van het duel tussen de als vijfde geplaatste Feliciano Lopez (ATP-32) en Lukas Lacko (ATP-66). Deze twee heren zullen op de nacht van dinsdag op woensdag in actie komen. Hierdoor zal Sijsling op donderdag op zijn vroegst in actie komen.

Baker verliest in eerste ronde

Voor Brian Baker (ATP-60) zit het Malaysian Open toernooi er erg snel op. De 27-jarige Amerikaan die sinds dit jaar weer terug is op de ATP-Tour, verloor verrassend van zijn landgenoot Michael Yani (ATP-238). Yani was met 6-3 7-6 te sterk voor Baker.

Met deze nederlaag blijft Baker steken op geen enkele overwinning in een indoortoernooi. Yani wist wel al vier keer een indoorpartij te winnen, al was dit niet op het hoogste tennisniveau.

Melzer geeft op tegen Pospisil

Jurgen Melzer (ATP-37) heeft in de eerste ronde na anderhalve set de handdoek in de ring moeten gooien. De Oostenrijkse tennisser stond op dit moment al met 4-6 0-2 achter tegen de Canadees Vasek Pospisil (ATP-122).

In 2011 bereikte Melzer nog de kwartfinale in Kuala Lumpur, hierdoor zal de Oostenrijker komende week de nodige punten moeten inleveren. Met zijn opgave vandaag verliest Melzer namelijk 45 punten ten opzichte van zijn deelname in 2011.