Sijsling vs Haas in Miami: Driemaal scheepsrecht voor Sijsling

sijsDe laatste overgebleven Nederlander op het ATP-toernooi in Miami, Igor Sijsling (ATP-74), speelt vandaag tegen top 20-speler Tommy Haas (ATP-18). De wedstrijd tussen de Sijsling en de 34-jarige Duitser begint om 16.00 uur Nederlandse tijd.

Sijsling bereikte woensdag de tweede ronde dankzij een opgave van Leonardo Mayer. De Argentijn schudde onze landgenoot de hand na een 3-2 achterstand in de openingsset. De ervaren Haas hoefde in de eerste ronde niet in actie te komen, hij genoot van een bye.

Dit jaar stond de wedstrijd Sijsling – Haas al twee keer eerder op het programma. In beide partijen lagen de verschillen erg dicht bij elkaar. De eerste wedstrijd, op het hardcourt van Auckland, werd met 6-3 6-4 gewonnen door Haas.

Een paar weken geleden stapte de Duitser opnieuw als winnaar van de baan, al lag dit aan een enkelblessure van de 25-jarige Sijsling. De Nederlander wist de eerste set knap met 7-5 te winnen, maar op 4-4 in het tweede bedrijf sloeg het noodlot toe.

Door de bookmakers wordt Haas opnieuw als favoriet aangewezen. Toch lijkt gok op Sijsling geen verkeerde keuze, eens moet de bal de goede kant op vallen.

Voorbeschouwing: Novak Djokovic – Lukas Rosol

De nummer één van de wereld, Novak Djokovic, maakt vannacht om 01.00 uur Nederlandse tijd voor het eerst zijn opwachting in Miami. De 25-jarige ”Djoko” zal aantreden tegen Lukas Rosol (ATP-64).

In officiële wedstrijden leed Djokovic afgelopen weekend zijn eerste nederlaag van 2013. In de halve finale van het Masters-toernooi in Indian Wells was Juan Martin Del Potro te sterk.

Rosol, die vooral bekend staat dankzij zijn sensationele overwinning op Rafael Nadal, bereikte de laatste 64 spelers via een straight sets overwinning op Luxemburger Gilles Muller.

Het is geen verrassing dat Djokovic veruit de favoriet is voor dit duel. Van de 27-jarige Rosol wordt niet veel verwacht, al heeft hij in het verleden aangetoond een ”reuzendoder” te kunnen zijn.

Live beelden Sony Open Tennis 2013

Via Unibet TV kan de wedstrijd tussen Djokovic en Rosol vanaf 01.00 uur Nederlandse tijd live gekeken worden. De overige duels waar live beelden beschikbaar van zijn:

16.00 uur: Keys – Azarenka
17.20 uur: Ferrer – Tursunov
20.00 uur: Kamke – Del Potro
22.00 uur: Bouchard – Sharapova
02.20 uur: Errani – Hantuchova