Sijsling stunt opnieuw!

Igor SijslingIgor Sijsling (ATP-71) heeft op het ATP-toernooi van Memphis voor een knappe prestatie gezorgd. De Nederlander was in de eerste ronde te sterk voor de Oostenrijker Jurgen Melzer, de nummer 27 van de wereldranglijst. Hij won in twee sets: 6-4 en 7-6.

Sijsling had tegen Melzer de hele wedstrijd de touwtjes in handen. In set één brak hij direct door de service van zijn 31-jarige tegenstander. Deze ene break bleek genoeg om de set met 6-4 naar zich toe te trekken. In de tweede set liet Sijsling op 5-5 enkele breakpoints liggen, maar in de beslissende tiebreak was hij superieur: 7-3.

De overwinning van vandaag levert de Nederlander 45 ATP-punten voor de wereldranglijst op. Woensdag of donderdag staat hij voor een plaats in de kwartfinale tegenover topseed Marin Cilic (ATP-12).

Rus verliest in WTA-toernooi Bogota

De als zesde geplaatste Arantxa Rus (WTA-72) heeft zich vanavond niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Colombiaanse Bogota. De 22-jarige uit Monster verloor in de openingsronde met 4-6 3-6 van Maria-Teresa Torro-Flor (WTA-98). Rus sloeg in tien servicegames maar liefst 23 dubbele fouten.De linkshandige tennisster is nog altijd op zoek naar haar eerste overwinning op het hoogste niveau in 2013. In Auckland, Sydney en bij de Australian Open Tennis slaagde ze er eveneens niet in om de eerste ronde te overleven. Aankomende week komt ze evenals landgenoot Kiki Bertens in actie bij het WTA-toernooi van Acapulco.

Voorbeschouwing: Robin Haase – Gilles Simon

De nummer één van Nederland, Robin Haase (ATP-50), speelt morgen zijn eerste ronde partij van het ATP-toernooi in Marseille. In de openingsronde heeft Haase het niet getroffen, hij moet het opnemen tegen de thuisspelende Gilles Simon (ATP-13).
Beide heren waren vorige week nog actief in Rotterdam, bij het ABN AMRO World Tennis Tournament. Haase verloor hier kansloos in de eerste ronde van Ernests Gulbis, Simon schopte het tot de laatste vier. In de halve finale verloor de Fransman van landgenoot Julien Benneteau.
In het verleden hebben Haase en Simon één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Op het ATP-toernooi in Zagreb 2008 trok Haase met 6-2 en 6-4 aan het langste eind. Ditmaal zal Simon de favorietenrol bekleden.