Sijsling stunt tegen Tsonga in Rotterdam

Igor SijslingIgor Sijsling (ATP-77) heeft op de eerste dag van het ABN AMRO World Tennis Tournament voor een grote sensatie gezorgd. De 25-jarige Nederlander was in de eerste ronde te sterk voor de huidige nummer acht van de wereld, Jo Wilfried Tsonga: 7-6 4-6 6-4.

In een gelijkopgaande openingsset, waarin Tsonga een aantal breakkansen kreeg, trok Sijsling aan het langste eind. De tiebreak ging met 7-3 naar de Amsterdammer.

Ook het tweede bedrijf leek naar Sijsling te gaan. De 25-jarige Nederlander kreeg in de achtste game twee mogelijkheden om een break te maken. Deze pakte hij echter niet, waarna Tsonga in de daaropvolgende game wel toesloeg.

De derde en beslissende set gaf hetzelfde beeld als de voorgaande sets. Beide heren kwamen redelijk eenvoudig door hun servicegames heen. In de tiende game was het echter Sijsling die kansen kreeg op de opslag van de Fransman. Op zijn tweede matchpoint sloeg de Amsterdammer uiteindelijk toe.

In de tweede ronde gaat Sijsling het opnemen tegen Martin Klizan (ATP-31).

Voorbeschouwing: Thiemo de Bakker – Mikhail Youzhny

De eerste Nederlander die op dinsdag 12 februari in actie komt is Thiemo de Bakker (ATP-123). De Bakker speelt in de eerste ronde tegen de ervaren Rus, Mikhail Youzhny (ATP-30). De wedstrijd zal om 12.30 uur beginnen.

De Bakker en Youzhny stonden twee jaar geleden één keer eerder tegenover elkaar. In de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament was Youzhny met 6-4 6-4 te sterk voor de Nederlander.

Volgens de bookmakers is de huidige nummer 30 van de wereld de favoriet voor deze partij. Toch lijken tennissers die in eigen land uitkomen vaak iets extra’s te kunnen geven. Hierdoor moeten we de Bakker niet te snel afschrijven.

Voorbeschouwing: Robin Haase – Ernests Gulbis

Aansluitend aan de wedstrijd van de Bakker, komt de nummer één van Nederland in actie. Robin Haase (ATP-50) zal aantreden tegen qualifier Ernests Gulbis (ATP-132). Beide heren zullen omstreeks 13.30 uur op het centre court verschijnen.

Haase heeft een goede voorbereiding gekend op het grootste internationale tennistoernooi van Nederland. De Nederlander bereikte vorige week de halve finales tijdens het ATP-toernooi in Zagreb. Hopelijk kan de 25-jarige Haase deze lijn doortrekken komende week.

Echter geven de bookmakers Gulbis de meeste kans op de op de overwinning, ondanks het grote verschil op de wereldranglijst.