Sijsling te sterk voor Berrer in Moskou

Igor Sijsling (ATP-77) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Kremlin Cup in Moskou. De Nederlander wist zijn opponent Michael Berrer (ATP-110) slechts één keer te breken, maar dat was genoeg: 7-6 6-3.

Sijsling en qualifier Berrer waren zuinig op hun service. In de eerste set leidde die onverzettelijkheid tot een tiebreak, die Sijsling met 9-7 naar zich toe trok. De enige break kwam in de tweede set, bij een stand van 4-3. Sijsling drukte door naar 5-3, waarna hij de partij kon uitserveren.

In de tweede ronde treft Sijsling de Italiaan Andreas Seppi, die in de eerste ronde niet hoefde te spelen. Deze wedstrijd zal op woensdag 17 oktober gespeeld gaan worden. Later vandaag zal een voorbeschouwing voor deze wedstrijd te vinden zijn op GrandSlamToernooi.nl.

Ito verslaat Bautista-Agut in gekke partij

De Japanner Tatsuma Ito (ATP-63) heeft zich geschaard bij de laatste zestien spelers op het ATP-toernooi in Moskou. De 24-jarige Ito won in een knotsgekke partij met 6-3 1-6 6-2 van de Spanjaard Roberto Bautista-Agut (ATP-76).

In een wedstrijd die bol stond van de breaks, elf stuks in totaal, bleek de als achtste geplaatste Ito de sterkste. De Japanner begon degelijk aan zijn wedstrijd en trok de eerste set met een dubbele break naar zich toe. In het tweede bedrijf kantelde de wedstrijd volledig. Bautista-Agut pakte tot driemaal toe de servicegame van Ito en won de tweede set met 6-1. In de derde en beslissende set herpakte Ito zich en won de derde set met 6-2.

Korolev verliest van Kravchuk

Het eerste ronde duel tussen twee laagvliegers is gewonnen door Konstantin Kravchuk (ATP-253). De 27-jarige Rus was met 6-4 6-3 te sterk voor Evgeny Korolev (ATP-248) uit Kazachstan. Beide heren kwamen via de kwalificaties in het hoofschema terecht.

De Rus heeft zich al verzekerd van 32 punten voor de ATP-ranglijst. Hiermee zal Kravchuk een flinke sprong gaan maken. In de tweede ronde zal de nummer 253 van de wereld uitkomen tegen Tatsuma Ito.