Sijsling te sterk voor Haase in Auckland

Robin Haase (3)Qualifier Igor Sijsling (ATP-70) heeft zich deze nacht ten koste van Robin Haase (ATP-54) geplaatste voor de tweede ronde van het ATP-250 toernooi in Auckland. Beide generatiegenoten deden weinig voor elkaar onder in de openingsronde. Na ruim anderhalf uur spelen stapte Sijsling met een 3-6 6-3 en 7-5 overwinning van de baan.

De nummer één van Nederland Haase begon goed aan de partij in tegenstelling tot zijn tegenstander uit Amsterdam. In de tweede set nam Sijsling het initiatief over met aanvallend spel. Hij sleepte het tweede bedrijf met dwingend spel en een prima opslag met 6-3 naar zich toe. De twee 25-jarige Nederlanders behielden in de beslissende set tot 5-5 hun servicegames. Sijsling wist Haase bij deze stand te breaken en serveerde de partij vervolgens koel uit.
Sijsling heeft dankzij vier overwinningen op rij 32 ATP-punten voor de wereldranglijst bij elkaar gespeeld. In de tweede ronde neemt de Amsterdammer het op tegen het derde reekshoofd Tommy Haas (ATP-21). Robin Haase kan naar Melbourne vertrekken om zich daar voor te bereiden op de Australian Open die maandag begint.

Jones verrast Melzer in eerste ronde

Greg Jones, de nummer 373 van de wereld, heeft in de openingsronde van het toernooi in Auckland voor een sensatie gezorgd. De Australiër was met 7-6 6-2 te sterk voor top 30-speler Jurgen Melzer (ATP-29).
De 23-jarige Jones sloeg maar liefst elf aces en wist zijn drie breakpunten tegen weg te werken. Zelf sloeg de laagvlieger wél toe op twee van zijn vijf mogelijkheden.

Australian Open 2013

Op maandag 14 januari gaat in Melbourne het eerste Grand Slam toernooi van het jaar van start. Drie Nederlandse heren gaan zich via het kwalificatietoernooi proberen te plaatsen voor het hoofdschema. Dit zijn: Thiemo de Bakker, Boy Westerhof en Matwe Middelkoop. Thomas Schoorel heeft zich teruggetrokken wegens een elleboogblessure.
Robin Haase en Igor Sijsling zijn bij de heren rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi. Bij de dames zijn dit Arantxa Rus en Kiki Bertens.