Sijsling tegen topseed Baghdatis in Dallas

sijsIgor Sijsling, de huidige nummer 72 van de wereld, heeft het niet getroffen met zijn loting in de eerste ronde van het grote Challengertoernooi in Dallas. De 25-jarige Nederlander moet namelijk aantreden tegen de als eerste geplaatste Marcos Baghdatis (ATP-35). De wedstrijd wordt op woensdag 12 maart om 22.00 uur Nederlandse tijd gespeeld.

Net als Sijsling, werd ook Baghdatis in de openingsronde van het Masterstoernooi in Indian Wells uitgeschakeld. Sijsling verloor in de eerste ronde in drie sets van de Fin Jarkko Nieminen. De nederlaag van Baghdatis hadden weinig tennisliefhebbers aan zien komen. De Cyprioot verloor namelijk van de lager geklasseerde Daniel Brands.

Gezien het grote verschil op de ATP-ranglijst wordt Baghdatis getipt als favoriet voor de wedstrijd tegen de Amsterdammer. Toch kan er een verrassing in de lucht hangen. Sijsling heeft de afgelopen weken aangetoond zich te kunnen meten met de toppers. Van Tsonga en Melzer werd er gewonnen en tegen Cilic ging een ”closegame” verloren. Ook tegen Haas kon Sijsling goed meekomen, alleen gooide een enkelblessure roet in het eten.

Nadal vs Gulbis op BNP Paribas Masters

Op het allerhoogste niveau staat er donderdagnacht ook een mooie partij op het programma. Rafael Nadal (ATP-5) gaat namelijk spelen tegen de sensatie van de afgelopen weken, Ernests Gulbis (ATP-67). Vanaf 00.05 uur Nederlandse tijd verschijnen beide heren op de baan.

Lange tijd was het onzeker of Nadal zal aantreden op het hardcourttoernooi in de Verenigde Staten. Vlak voor de start van het toernooi liet de 26-jarige Spanjaard weten toch deel te nemen grote evenement. In de eerste ronde was ”Rafa” in straight sets te sterk voor de jonge Harrison. Tegen de Argentijn Mayer kreeg Nadal een walk over, zodat de huidige nummer vijf van de wereld extra tijd had om zich klaar te maken voor de ontmoeting met Gulbis.

Gulbis, die een maand geleden nog ver buiten de top 100 te vinden was, is inmiddels dertien wedstrijden op rij ongeslagen. De Let won begin deze maand het hardcourttoernooi in Delray Beach, waarin hij onder meer wist te winnen van Querrey en Haas. Ook op het Masterstoernooi in Indian Wells wist hij knappe prestaties te boeken. Er werd al afgerekend met Lopez, Tipsarevic en Seppi. Nadal is dus gewaarschuwd!