Sijsling verslaat Dolgopolov, in tweede ronde wacht Tipsarevic

Igor Sijsling (ATP-75) heeft zich simpel geplaatst voor de tweede ronde op het toernooi van Parijs. De Nederlander had weinig moeite met Alexandr Dolgopolov, de nummer achttien van de wereld en finalist in Valencia.

Sijsling was op dreef in Parijs. Bij 2-2 in de eerste set wist hij de Oekraopponent al te breken, waarna het initiatief van de partij niet meer uit handen gegeven werd. Ook het tweede bedrijf ging vlammend van start voor Sijsling, die op love wist te breken. Het vierde matchpoint bleek raak voor de Nederlander, die in 6-2 en 6-4 wist te winnen.

In de tweede ronde wacht opnieuw een opponent van formaat, in de vorm van Janko Tipsarevic. Deze wedstrijd zal woensdag 31 oktober gespeeld gaan worden. Hieronder een voorbeschouwing op dit mooie affiche.

Voorbeschouwing: Igor Sijsling – Janko Tipsarevic

Igor Sijsling (ATP-75) staat op woensdag 31 oktober in de tweede ronde van de BNP Paribas Masters tegenover niemand minder dan Janko Tipsarevic (ATP-9). Voor de Nederlander is het een mooie test om te zien, hoe ver hij daadwerkelijk is. De wedstrijd zal om 10.30 uur van start gaan.

Sijsling is de laatste weken uitgegroeid dé sensatie van het Nederlandse tennis. Goede resultaten op diverse toernooien en goed spel tegen hoger geklasseerde spelers hebben ertoe geleid dat de Amsterdammer het jaar 2012 op een knappe positie mag afsluiten. Tien maanden geleden was Sijsling nog terug te vinden op een plek buiten de top 150.

Ook Tipsarevic zal een voorbeeld zijn voor vele spelers op de ATP-tour. De Serviër was jarenlang een degelijke speler die tussen de plaats 30-50 hing op de wereldranglijst. Vanaf 2011 ging er een knop om bij de huidige nummer negen van de wereld. Hij behaalde sterke resultaten en is nu terug te vinden in de top tien.

Normaal gesproken zal Tipsarevic weinig hinder ondervinden van Sijsling. Maar gezien de huidige vorm van de Nederlander op indoortoernooien, kijken de Nederlandse tennisfans er niet van op als hij nog een overwinning zal boeken.