Sijsling vijfde Nederlander in hoofdtoernooi

De nummer twee van Nederland, Igor Sijsling (ATP-77), heeft zich gisteren als vijfde Nederlander geplaatst voor het laatste Grand Slam toernooi van het jaar. In de derde en beslissende kwalificatieronde sloeg de 25-jarige Amsterdammer zich in twee sets langs Josselin Ouanna (ATP-145). Sijsling trok de partij met 6-3 en 6-4 naar zich toe. Hij verdient 35 ATP punten voor de wereldranglijst met zijn drie overwinningen in het kwalificatietoernooi.

Aankomende week zal de Nederlander zijn debuut maken in het hoofdtoernooi van de US Open. Met de Spanjaard Daniel Gimeno-Travel (ATP-102) heeft hij het getroffen met de loting. Op papier lijkt de qualifier de favoriet voor deze wedstrijd en daarnaast heeft hij met drie gewonnen kwalificatiewedstrijden naast voldoende vertrouwen ook voldoende wedstrijdritme te hebben.

Mocht Sijsling de tweede ronde bereiken, dan wacht vermoedelijk David Ferrer. Tegen de nummer vijf van de wereld kreeg Sijsling op Unicef Open 2012 nog een pak slaag. In juni stond al na veertig minuten een 6-0 6-1 uitslag op het scorebord.

De loting van de overige Nederlandse spelers ziet er als volgt uit:
Robin Haase (ATP-46) – Feliciano Lopez (ATP-31)
Arantxa Rus (WTA-61) – Galina Voskoboeva (WTA-79)
Kiki Bertens (WTA-72) – Christina McHale (WTA-24)
Michaella Krajicek (WTA-83) – Pauline Parmentier (WTA-91)

Het hoofdtoernooi van de US Open Tennis 2012 zal op maandag 27 augustus van start gaan. Via GrandSlamToernooi kunt u volledig op de hoogte blijven van de prestaties van de Nederlandse tennissers. Uiteraard zal er ook gekeken worden naar de overige deelnemers aan het laatste Grand Slam toernooi van het jaar. Wij wensen u de komende twee weken veel tennisplezier en hopen u veelvuldig te mogen begroeten op onze site.