Simona Halep en Andrea Petkovic naar halve finale Roland Garros 2014

Simona Halep en Andrea Petkovic hebben zich vandaag met grote overmacht geplaatst voor de halve finales op Roland Garros. Dat de wedstrijden bijna drie uur later dan gepland begonnen, maakte voor de twee dames weinig uit. Ze wonnen beide hun partij met ruime cijfers.

De in goede vorm verkerende Halep was met 6-2 6-2 te sterk voor voormalig winnares Svetlana Kuznetsova. ”Ik speelde in een erg hoog tempo en erg agressief”, vertelde de Roemeense, die donderdag voor het eerst in de halve finale van een Grand Slam toernooi staat.

”Het was een perfecte dag voor me. Ik probeerde de wedstrijd sterk te beginnen en dat is zeker gelukt. Ik voel me goed en ga me nu voorbereiden op mijn volgende wedstrijd.”

Petkovic maatje te groot voor Errani

Andrea Petkovic rekende op het Court Philippe Chatrier gemakkelijk af met top 15-speelster Sara Errani. De Duitse, in de vierde ronde nog te sterk voor Kiki Bertens, stapte met een 6-2 en 6-2 overwinning van de baan.

”Ik bleef gefocust tot het allerlaatste moment”, aldus ‘Petko’. ”Ik wist dat ik pas gewonnen had na het allerlaatste punt. Toen ik bij een 6-2 en 5-2 voorsprong op het bankje zat, vertelde ik tegen mezelf ‘Oke Andrea, zijn we al moe?’ Ik haalde een paar keer diep adem en zei vervolgens ‘Nee, niet nu!”.

Halve finales dames Roland Garros 2014

Donderdag 5 juni worden de twee halve finales op het French Open afgewerkt. Om 15.00 uur start de eerste halve finale, welke gaat tussen Maria Sharapova en Eugenie Bouchard. Aansluitend spelen Simona Halep en Andrea Petkovic de tweede halve finale.

De grote finale van het damestoernooi staat gepland op zaterdag 7 juni.