Programma Wimbledon 2016 vandaag: Simona Halep – Kiki Bertens LIVE

Speelschema Wimbledon 2016: Simona Halep – Kiki Bertens LIVE. Kiki Bertens speelt vandaag, vrijdag 1 juli, in de derde ronde van Wimbledon tegen Simona Halep. Het is de derde partij op court 2, zodat er geen vaste aanvangstijd is, maar een ruwe schatting is rond 17:00 uur.

Programma Wimbledon 2016

Donderdag moest Robin Haase zijn meerdere in Jack Sock. De als 27e geplaatste Amerikaan won met 6-1 6-3 6-7 6-4. Haase heeft net genoeg puntjes verdiend om na Wimbledon in de top 100 te blijven staan. Kiki Bertens moest woensdag ook haar door regen uitgestelde partij spelen. Ze versloeg Mona Barthel met 6-4 6-4.

Vandaag Simona Halep – Kiki Bertens

Het is veelbelovend hoe routineus Bertens de derde ronde binnen is geslopen. Ze maakt optimaal gebruik van haar geplaatste status. Moest ze op Roland Garros nog stunten tegen Angelique Kerber, toen derde op de ranking, daar volstonden in Londen overwinningen op de nummers 36 en 68.

Maar bij de laatste 32 doemt er een speelster van een heel ander kaliber op aan de andere kant van het net: Simona Halep. De Roemeense is als vijfde geplaatst en was twee jaar geleden halve finaliste op het heilige gras van Wimbledon. Ze won zestien van haar 27 graspartijen en sleepte in 2013 de titel te Rosmalen in de wacht.

Binnen de baseline en ballen eerder nemen

Bertens was niet content met haar niveau versus Barthel. Ze ging te ver achter de baseline staan, deels omdat ze geen vertrouwen had in haar timing, maar ook omdat ze merkte dat de Duitse toch wel de fouten maakte. Ze beseft dat ze tegen Halep weer in moet stappen om de ballen eerder te nemen, want de Roemeense staat bekend als dame die graag vanaf binnen de baseline de lakens uitdeelt.

Halep had zich ingeschreven voor het voorbereidingstoernooi te Birmingham en meldde zich af vanwege een pijnlijke achillespees. Dat euvel lijkt weer onder controle te zijn. “Kiki speelt anders”, weet Halep nog van hun enige onderlinge duel in 2012. “Ze komt goed onder de ballen en de bal komt daardoor anders op je af.”

Wedden op Wimbledon

Programma Wimbledon 2016 vandaag

Kijk LIVE stream bij bookmaker KroonCasino
Centre court, start 14:00 (NL tijd)
Juan Martin Del Potro – Stan Wawrinka
Serena Williams – Christina McHale
Roger Federer – Daniel Evans