Sister Act op Family Circle Cup: Serena Williams tegen Venus Williams

Serena Wlliams (3)Het WTA-toernooi in Charleston maakt zich op zaterdag 6 april op voor een nieuwe confrontatie tussen de zussen Williams. Serena (WTA-1) en Venus (WTA-24) spelen vanaf 19.00 uur Nederlandse tijd tegen elkaar in de halve finale. Het is de eerste Sister Act sinds 2009.

De toeschouwers van de Family Circle Cup kregen waar voor hun geld op vrijdag. Zowel Serena als Venus Williams moest twee partijen afwerken, omdat regenval het speelschema helemaal in de war hadden gegooid.

Topseed Serena versloeg eerst haar landgenote Mallory Burdette in twee sets en rekende daarna in de kwartfinale gemakkelijk af met Lucie Safarova. De als vijfde geplaatste Venus won twee keer van een Amerikaanse. Namelijk in haar inhaalpartij tegen Varvara Lepchenko en vervolgens van Madison Keys.

Drieëntwintig keer eerder stond de wedstrijd tussen de ”Williams Sisters” op het programma. Dertien keer stapte de jongste telg, Serena, als winnares van de baan. De overige tien wedstrijden werden gewonnen door de 32-jarige Venus, waarvan de laatste dateert uit 2009.

De halve finale tussen Serena en Venus Williams is vanaf 19.00 uur Nederlandse tijd live te volgen via Unibet TV. De huidige nummer één van de wereld is getipt als topfavoriet.

Voorbeschouwing: Jelena Jankovic – Stefanie Vogele

De tweede halve finale van de Family Circle Cup gaat tussen Jelena Jankovic (WTA-18) en Stefanie Vogele (WTA-63). Beide dames verschijnen om 20.30 uur Nederlandse tijd op het gemalen baksteen om hun partij af te werken.

Jankovic bereikte de laatste vier in Charleston via overwinningen op Oudin, Garcia, Pegula en Bouchard. De Servische had een op papier gemakkelijk programma, omdat ze tot driemaal toe mocht aantreden tegen een speelster van buiten de top 100.

De prestatie van de Zwitserse Vogele is een stuk knapper te noemen. Vanaf de tweede ronde wist de 22-jarige achtereenvolgens te winnen van de nummer twintig, dertig en tien van de WTA-ranglijst. Zo werden Suarez-Navarro, Goerges en Wozniacki verslagen door de ongeplaatste Vogele.

De bookmakers geven Jankovic de meeste kans op een overwinning, al zal de nummer 28-jarige nu pas voor het eerst getest worden. Ook deze halve finale is live te volgen via Unibet TV.