Sony Open 2013: Maria Sharapova – Jelena Jankovic

Maria Sharapova (1)De wedstrijd Maria Sharapova (WTA-2) – Jelena Jankovic (WTA-24) is de eerste halve finale die gespeeld wordt op het Sony Open Tennis 2013 in Miami. Beide dames verschijnen om 18.00 uur Nederlandse tijd op het centre court om hun wedstrijd af te werken.

De 25-jarige Sharapova verkeert de laatste twee weken in grote vorm. De Russin won het grote toernooi van Indian Wells zonder setverlies en verloor ook in Miami nog geen enkele set. Achtereenvolgens werd er gewonnen van Bouchard, Vesnina, Zakopalova en Errani.

Ook Jankovic lijkt de weg naar boven weer te hebben gevonden. De voormalig lijstaanvoerdster van de WTA won vorige maand het WTA-toernooi in Bogota. Op het hardcourt in Miami was Jankovic onder andere te sterk voor Petrova en Vinci.

Mede door haar huidige prestaties en het grote verschil op de wereldranglijst, is Sharapova de favoriet voor een plaats in de finale.

Voorbeschouwing: Serena Williams – Agnieszka Radwanska

De tweede halve finale van het WTA-toernooi in Miami gaat tussen Serena Williams (WTA-1) en Agnieszka Radwanska (WTA-4). De Amerikaanse en Poolse beginnen om 02.00 uur Nederlandse tijd aan hun partij.

Williams en Radwanska hebben al vier keer eerder tegen elkaar gespeeld. Al deze wedstrijden werden redelijk gemakkelijk gewonnen door de 31-jarige Williams. De hardhitter moest in deze vier wedstrijden slechts één keer een set afstaan.

Gedurende dit toernooi had Radwanska al drie keer een derde set nodig om zich te ontdoen van haar tegenspeelster. Dit was tegen Rybarikova, Stephens en Flipkens het geval. Wel werd deze derde set in alle gevallen overtuigend gewonnen, wat aantoond dat Radwanska niet snel vermoeid raakt.

De bookmakers schuiven Williams naar voren als favoriet. Men verwacht dat zelfs het grote loopvermogen van Radwanska niet opgewassen is tegen de mokerslagen die Williams met haar racket afvuurt.

Kijk de halve finales van Sony Open 2013 live

De wedstrijden Sharapova-Jankovic en Williams-Radwanska zijn vanaf 18.00 uur live te volgen via Unibet TV.