Spanje en Tsjechië gelijk na eerste dag

Spanje en Tsjechië zijn in evenwicht na de eerste speeldag van de Davis Cup finale. Nadat David Ferrer Spanje op voorsprong bracht in zijn singlewedstrijd tegen Radek Stapanek, trok Tomas Berdych de stand gelijk. De Tsjech won zijn partij tegen Nicolas Almagro.

Ferrer – Stepanek 6-3 6-4 6-4

David Ferrer heeft Spanje in de finale van de Davis Cup op een 1-0 voorsprong gezet. De Spanjaard was in drie sets te sterk voor zijn tegenstander Radek Stepanek, die Tsjechië vertegenwoordigt. De partij was in een kleine drie uur gespeeld.

Ferrer had in de O2 Arena in Praag weinig moeite met Stepanek. Het werd 6-3, 6-4 en 6-4. In de derde set had Ferrer al op eigen service de kans om de wedstrijd te beslissen, maar Stepanek vocht zich terug. Uiteindelijk was het een game later alsnog gebeurd.

Berdych – Almagro 6-3 3-6 6-3 6-7 6-3

De Davis Cup-finale blijft spannend. Thomas Berdych heeft de stand in het duel tussen Tsjechië en Spanje weer gelijk getrokken. Veel scheelde het niet. Hij had vijf sets nodig om Nicolas Almagro op de knieën te krijgen.

De tweede wedstrijd in Praag duurde precies één uur langer dan de eerste. En het was ook zeker spannender. Berdych begon overtuigend met een winst van 6-3 in de eerste set, maar zijn Spaanse opponent zette dezelfde score neer in de tweede set. Berdych won set drie ook met 6-3, waarna Almagro de tiebreak in de vierde set won. Uiteindelijk kon de Tsjech het thuispubliek laten juichen. Set vijf won hij met wederom 6-3.

Voorbeschouwing zaterdag 17 november 2012

Op zaterdag 17 november staat de dubbelwedstrijd tussen Spanje en Tsjechië op het programma. Hierin staat het Spaanse duo Granollers / Lopez tegenover het Tsjechische koppel Minar / Rosol. De wedstrijd zal om 13.00 uur van start gaan.

Winst zal voor beide landen noodzakelijk zijn om een goede uitgangspositie te houden op de Davis Cup zege.