Spanje gaat voor zesde Davis Cup overwinning

De Davis Cup trofeeTwee dagen na de sensationele overwinning van Novak Djokovic op Roger Federer, zijn alle ogen gericht op het laatste tennisevenement van 2012: De finale van het Davis Cup toernooi. Gastheer Tsjechië zal hierin aantreden tegen Spanje, de titelverdediger. Ondanks de afwezigheid van topspeler Rafael Nadal, zal Spanje toch de grote favoriet zijn voor de eindzege.

Begin november werd bekend dat de finale van het landentoernooi te vroeg komt voor Rafael Nadal. Om deze reden was captain Alex Corretja genoodzaakt om David Ferrer aan te wijzen als zijn kopman. De verdere formatie zal bestaan uit Nicolas Almagro, Marcel Granollers en dubbelspecialist Marc Lopez.

David Ferrer

Voor kopman David Ferrer zal het zijn vierde Davis Cup finale in vijf jaar tijd worden. In 2008, 2009 en 2011 maakte hij ook al deel uit van het team dat het landentoernooi wist te winnen.

Ferrer zal goed uitgerust aan zijn vierde finale beginnen, aangezien de Spanjaard afgelopen week al in de poulefase werd uitgeschakeld op de ATP World Tour Finals.

Nicolas Almagro

De nummer elf van de wereld, Nicolas Almagro, staat al jaren in de schaduw van grootheden als Rafael Nadal en David Ferrer. Toch heeft de rechtshandige tennisser zich dit jaar voor vier ATP-finales weten te plaatsen. Hiervan wist hij er twee winnend af te sluiten.

In 2012 is Almagro nog ongeslagen in de Davis Cup. Al zijn zes enkelwedstrijden wist hij winnend af te sluiten.

Marcel Granollers

Marcel Granollers wist gedurende zijn carriere elf ATP-toernooien te winnen, waarvan drie in het enkelspel. De 26-jarige tennisser maakte in 2010 zijn debuut voor het Spaanse team en kwam in vijf interlands tot zes wedstrijden. Zijn enige singlewedstrijd wist Granollers te winnen. In het dubbelspel kwam hij tot twee zeges en drie nederlagen.

Marc Lopez

De 30-jarige Marc Lopez is ondanks zijn geringe lengte de dubbelspecialist aan Spaanse zijde. Hij zal dan ook, samen met partner Marcel Granollers, het dubbelspel voor zijn rekening nemen. Beide heren lieten op de ATP World Tour Finals al zien in topvorm te verkeren, aangezien ze het eindejaarstoernooi in Londen op hun naam schreven.

De Davis Cup ontmoeting tussen Tsjechië en Spanje zal vrijdag om 16.00 uur officieel van start gaan. Morgen zal er aandacht besteed worden aan de loting en het bijbehorende speelschema.