Sport 1 Open 2013: Robin Haase favoriet tegen Thomas Schoorel

Haase APImagesRobin Haase (ATP-59) kan zich vandaag plaatsen voor de finale in Scheveningen. De topfavoriet moet dan wel zien te winnen van Thomas Schoorel (ATP-330). Haase en Schoorel beginnen rond 14.30 uur aan hun halve finale, die live te volgen is via een stream van Unibet.

De 26-jarige Haase maakt tot dusver zijn favorietenrol waar, door elke wedstrijd vrij eenvoudig te winnen. De meeste games moest hij gisteren afstaan aan zijn landgenoot Middelkoop, de nummer 243 van de wereld wist zes games te pakken tegen Haase.

Tegenstander Schoorel verkeert de laatste weken ook in uitstekende vorm. De boomlange Amsterdammer, die sinds een paar maanden weer terug is na blessureleed, is inmiddels al dertien wedstrijden ongeslagen.

Desondanks lijkt Haase de meeste aanspraak te maken op de overwinning. Mocht de Nederlander ook daadwerkelijk winnen, dan staat hij voor het eerst in de finale van het graveltoernooi in Scheveningen.

Jesse Huta-Galung – Marc Gicquel

De tweede halve finale van het Challenger-toernooi in Scheveningen gaat tussen Jesse Huta-Galung (ATP-159) en Marc Gicquel (ATP-128). Deze twee heren beginnen om 13.00 uur aan hun partij op de Mets.

Huta-Galung en Gicquel hebben in het verleden al vijf keer eerder tegen elkaar gespeeld. De tussenstand in deze onderlinge confrontaties is 3-2 in het voordeel van de 36-jarige Fransman. In de laatste ontmoeting tussen de twee tennissers boekte Huta-Galung zijn tweede overwinning op Gicquel. Dit was in de eerste ronde van het Challenger-toernooi in Saint Brieuc, de Nederlander sloot dit toernooi bovendien af als winnaar.

Voor deze zesde ontmoeting is de als derde geplaatste Gicquel aangewezen als favoriet. Bookmaker Unibet verwacht niet dat Huta-Galung zich plaatst voor de finale in eigen land.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws