Stan Wawrinka grote winnaar van Roland Garros 2015

Tennis Roland Garros 2015. Stan Wawrinka heeft twee geweldige weken afgesloten met de titel op Roland Garros. De 30-jarige Zwitser bewaarde zijn beste optreden voor de laatste wedstrijd en versloeg favoriet Novak Djokovic in vier sets: 4-6 6-4 6-3 en 6-4.

Op weg naar zijn tweede Grand Slam titel rekende ‘Stan the Man’ ook al af met landgenoot en nummer twee van de wereld, Roger Federer. ‘’Dit is echt geweldig. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik Roland Garros heb gewonnen’’, sprak Wawrinka na afloop van zijn partij.

‘’Ik ben trots op mijn overwinning op Novak. Het is een enorme moeilijke speler om van te winnen, zeker in een finale. Ik weet hoe graag hij deze titel wilde en ik hoop dat hem dit ook nog gaat lukken, want hij verdient het echt.’’

Roland Garros: Djokovic loopt ‘career slam’ mis

De 27-jarige Djokovic moet nog minimaal één jaar wachten om zijn ‘career slam’ compleet te maken. Na twee eerdere nederlagen in de finale tegen Rafael Nadal, liep de Serviër gisteren voor de derde keer de Roland Garros titel mis.

‘’Natuurlijk doet deze nederlaag pijn’’, aldus Djokovic. ‘’Ik weet dat Stan een erg goede speler is, zeker wanneer hij het spel kan dicteren. Hij was de betere speler in de tweede, derde en vierde set, dus hij verdient deze titel. Ik had zelf agressiever moeten spelen, zodat ik meer fouten af had kunnen dwingen.’’

Grasseizoen vandaag van start

Roland Garros 2015 is pas één dag achter de rug, maar in Den Bosch, Stuttgart en Nottingham gaan vandaag de eerste grastoernooien van het jaar van start. Nederlandse tennisliefhebbers kunnen weer een week lang genieten van toptennis op Topshelf Open. Naast Nederlanders Robin Haase en Kiki Bertens komt onder andere ook Lleyton Hewitt, die bezig is aan een afscheidstournee, in actie.

Programma Topshelf Open maandag 8 juni

12.30 uur: Robin Haase – Blaz Kavcic
12.30 uur: Gilles Muller – Marsel Ilhan
14.30 uur: Michaella Krajicek – Oceane Dodin
15.30 uur: Marius Copil – Jarkko Nieminen
16.30 uur: Vasek Pospisil – Marinko Matosevic